Hemelvaartsdag donderdag 17 mei staat het Wilhelminaveld weer in het teken van het gratis festival Op de T. Zowel landelijke als lokale bandjes brengen hun muzikale talent ten gehore. De line-up is zeer divers, dus er is voor ieder wat wils. Zo komen onder andere de Blue Hogs, Hobbyisten en Def Americans. Kortom: Hemelvaartsdag wordt een dag vol goede muziek, een lekkere sfeer en fijne mensen.
De Blue Hogs spelen met passie een zeer gevarieerd repertoire, van Chicago tot West coast, shuffle Swing of een meeslepende slow blues. Met nummers van grote helden als, Kim Wilson, Paul Lamb & The king Snakes en Junior Watson.
Daarnaast komt ook T-Strijd finalist, Hobbyisten. Negen energieke mensen die samen een swingende en groovy band vormen. Het is een rap-pop band met soul, funk en pop invloeden. Ze stonden al eens op Concert at Sea en Festival Mundial en nu maken ze hun debuut op het podium van het Op de T festival.
Genoemd naar het laatste recording label van Johnny Cash, brengen de Def Americans een wervelende ode aan de Man in Black. Het repertoire van Cash bestrijkt vijftig jaar en elke Def American show is daarom een aaneenschakeling van herkenbare klassiekers. Hits van de San Quentin en Folsom Prison albums, afgewisseld met minder voor de hand liggende nummers en ingetogen ballads zoals we die kennen uit de American Recordings serie.
Verder zal de Ierse pretfolk band The Old Main Drag optreden met nummer van The Pogues. De One Day Flies spelen liedjes van bands die iedereen kent, maar verder nooit meer een hit hebben gescoord, de zogenaamde ‘One Hit Wonders’. En Monicle mint maakt de line-up compleet met hun energieke pop/rock met een vleugje electro.
Wanneer de festiviteiten op het veld voorbij zijn, kun je nog even doorfeesten in Gebouw-T met een Old School Waterput Swing. Met DJ Gilly (Waterput) en DJ Wcoolj (Willem Jongeneelen).

Voor meer informatie: www.gebouw-t.nl