Ver weg? Dat is helemaal niet nodig, er is immers zoveel te zien in onze nabije omgeving.

 

 

Henk en ik mogen graag in de auto stappen en zo maar vooral de kleine paadjes volgen. Zo reden we achter Dinteloord om en koersten op Willemstad aan. Daar was vast nog veel te zien want er zijn nog heel wat kleine juweeltjes vanuit het vestingverleden te ontdekken. En dat vonden we ook, maar niet in Willemstad. 

We reden op een binnenweggetje toen er ineens dat vreemde pad naar links was. Er stond een bordje bij: Fort Sabina.  Ze zeggen zelf dat ze gelegen zijn op het kruispunt van Noord Brabant, Zuid-Holland en Zeeland.  Het is een groot fort, zo'n 13 hectare, en het maakt deel uit van de Zuider Waterlinie. Het stamt al vanuit de tijd van Napoleon en heeft een roemrucht verleden. Kijk eens op www.fortsabina.nl voor alle info. Er is best veel te doen, maar het belangrijkste is dat je eens tussen de wallen doorloopt en een beetje van het gevoel opsnuift dat nog op elke meter te bespeuren is. 

Wie eens wat tijd over heeft op een doordeweekse avond moet beslist eens in het donker door de binnenstad struinen. Vooral op de pleinen en tegen de achtergrond van de historische panden zie je de meest kunstzinnige taferelen. Bergen op Zoom heeft echt veel te bieden. 

Het Bourgondische 'Berrege' heet niet voor niets de entree van Zeeland. Binnen enkele steenworpen toer je al door het Zeeuwse landschap. Wij mogen graag die kant op ontsnappen. Henk en ik proberen dan vooral die kleine weggetjes te kiezen waar we nog niet geweest zijn. De meest wonderlijke plekjes liggen klaar om ontdekt te worden. Het zorgt steevast voor leuke ontspannen ontdekkingsreisjes, eigenlijk pal voor je deur dus.