Zomers, we hebben de lente zo'n beetje overgeslagen deze maand april; ideaal voor de motor.

Dat laten Sjef en ik ons niet zeggen. We hebben dan ook al weer wat leuke ritjes achter de rug. Zo verkenden we natuurlijk Zeeland, nadat we van een fotoshoot in Bosschenhoofd afkwamen bij Motor Vereniging Gin Gank. Zeeland is altijd leuk om met de motor te verkennen. We slagen er steeds weer in om nog onbekende padjes te ontdekken. De wegen zijn er mooi, rustig en goed. Wat let ons dus om daarheen te sturen.

Maar soms wil je wel eens iets anders zien. Dus wist Sjef me te vertellen dat de Biesbos ook mooi was. Met plaatsjes als Hoge en Lage Zwaluwe en Drimmelen, kom je echt mooie plaatjes tegen. En bij de Biesbos even bij te komen met een drankje is ook nooit verkeerd. Alhoewel 8 euro voor twee Radlers behoorlijk veel is, zeker als je er nog een half uur op moet wachten. Enfin, de rit huiswaarts over Oosterhout, Meer en Meerle, via Zundert over Roosendaal naar huis was ook weer lekker.

En ja, gisteren, paaszaterdag, hadden we afgesproken om de Ardennen eens op te zoeken. Helaas was de moto van Guy nog niet klaar en Corné zat in Zeeuws Vlaanderen. Maar niet getreurd, Sjef was om half negen bij mij, en na eerst getankt te hebben, waren we al rap Antwerpen voorbij om richting Tongeren te stomen. Daar draaiden we de weg af, richting Huy. Dat werd ons eerste terrasje. Verder zijn de Ardennen een feest voor de motorrijder. Met plaatsen als Durbuy, La Roche, Dinant en Rochefort hadden we een aangenaam routje. Hier en daar een terrasje, dan weer effe gewoon stoppen voor een uitzicht. Als laatste stonden we vlak bij Namen aan de Maas. Wat een heerlijke dag bij een temperatuurtje van ongeveer 26 graden. De Honda van Sjef en mijn Indian hadden het ook naar hun zin, ze ronkten er vrolijk op los. Geen enkel probleem met die tweewielers. Sjef reed gemiddeld 1 op 26 à 7 en ik 1 op 22. Dat zijn toch prima waardes. 

De weg naar huis was een directe en vermoeiende. Van Namen over de snelweg naar huis is zo'n 160 kilomters, die je vervolgens een blekke kont opleveren, zeker als je al een hele dag gereden hebt. Met een totaal van een kleine 550 kilometers, was het een lange maar zeker een geweldig mooie dag.  Dat gaan we nog eens herhalen, maar dan met Guy Smit en Corné Franken erbij.

 

Groetjes allemaal en tot de volgende keer.