'Tropisch wordt het.' Schreef ik in een mailtje naar wat motorvrienden.

Behalve met mijn broer Sjef Franken, rijden we sinds een poos ook nog al eens met mijn neef Corne Franken en oud-voetbal maat Guy Smit. We zitten in een "wattsepp-groepke" en als het mooi weer is, kijken we wie er zin en tijd hebben om een rondje op de motorfiets te doen. Helaas was Corné verhinderd, maar Guy was enthousiast en zei dat Glen mee ging. Glen Jacobs is ook een oud-voetbal maatje uit de tijd dat we met de zaalvoetbal heel de regio tot wanhoop dwongen. We speelde of de sterren van de hemel, of hadden het onderling zoooo gezellig dat het spel om te huilen was. Enfin, we hebben wel veel lol gehad.

De families Smit, Jacobs en Franken lopen al een hele lange tijd door elkaar. Oudere broers en zussen waren vrienden en vriendinnen en alles kwam bij elkaar over de vloer. Toen dus de naam Glen viel, was het geen enkel probleem hem op te nemen in ons cluppie dat we voor de fun Bergse Baaikers noemen. Om een uurtje of half 12 waren we bij Sjef in Steenbergen en we togen op pad. Richting Flipland om via de Philipsdam en de Grevelingendam naar Bruinisse te rijden. Vandaar was het binnendoor tot onze eerste halteplaats; het marktje van Brouwershaven. Daar verschenen de 0.0 pilskes op tafel en mauwden we er stevig op los. Maar de tweewielers stonden al te roepen, dus ging het ritje verder. Als motors mochten we wel de Brouwersdam op, waar de meeste auto's geweerd werden vanwege Concert at Sea. Wij tuften rustig door tot Renesse. 

Omdat Glen bijtijds thuis moest zijn, sloegen we af richting Zierikzee om via de Vijf-kilometer-brug naar Wilhelmina dorp te rijden. Via de Goese Meren belanden we aan de dijk richting Wemeldinge. Daar moesten de bikes op een rij voor een fotooke, anders ben ik niet tevreden. Vervolgens pakten we weer een terrasje aan de haven van Wemeldinge. De oude Zeeuwse weg en de Oesterdam brachten ons vervolgens naar Tholen, waar Glen afsloeg, Sjef richting Steenbergen koerste en Guy en ik de omgeving van Halsteren zochten om dan in Bergen op Zoom te belanden.  Het was een heerlijk tochtje geweest dat om meer vraagt.

Enfin, we hebben er een Bergse Baaiker bij; zijn telefoonnummer is in de "wattsepp=groep" opgenomen. We gaan nog voldoende leuke ritjes plannen. Zo maar een middag, of een hele dag op pad, dingen zien, mooie motoren zien en horen en vooral genieten van het rijden en van goed gezelschap. We hebben het al over een ritje Ardennen gehad. Uurtje of 08:00 verzamelen, de snelweg op richting Hasselt om bij Tongeren al het binnenland en Huy op te zoeken. Dat kost je maar een paar uurtjes, en dan heb je de hele dag om door een prachtige omgeving te rijden, veel pleintjes met nog meer terrasjes op te zoeken, en gewoonweg stikstéénveul te genieten.

Tot de volgende rit  ;-)