De gemeente Bergen op Zoom stelt Saver-(bedrijven)passen beschikbaar voor het opruimen van zwerfafval bij flats en appartementencomplexen. Individuele bewoners hoeven zo geen tikken van hun eigen pas te betalen wanneer zij rommel uit de buurt van hun wooncomplex in de ondergrondse afvalcontainers gooien.

Sinds 1 januari geldt Diftar (gedifferentieerd tarief) voor huishoudelijk afval. Bewoners betalen per keer dat ze afval aanbieden. Tot 2013 konden bewoners van flats en appartementencomplexen met hun Saver-pas onbeperkt afval in de ondergrondse afvalcontainers gooien. Sinds januari 2013 hebben ze een beperkt aantal tikken op hun pas.

 

Het opruimen van zwerfafval kwam daardoor sinds 1 januari voor rekening van indivuduele bewoners. Dat maakte bewoners minder bereid om zwerfafval op te ruimen. Vanuit diverse wooncomplexen kreeg de gemeente Bergen op Zoom verzoeken of dit anders geregeld kon worden. Daarom wordt nu voor flats en appartementencomplexen een Saver-(bedrijven)passen beschikbaar gesteld.

 

De Saver-(bedrijven)pas is alleen bedoeld voor het weggooien van zwerfafval en krijgt een beperkt aantal tikken. Met de pas mag geen huishoudelijk afval worden gestort en de pas geeft ook geen toegang tot de Milieustraat.

 

Het beheer van de passen wordt afgesproken met de verhuurder of de vereniging van eigenaren.