Sonn Franken
Fotograaf: Chris van Klinken

Mijn naam is John Franken, ofwel Sonn, Ik ben geboren op 27 maart 1962 te Bergen op Zoom en maak deel uit van een gezin met vier broers en 4 zussen. De vele reisjes en uitstapjes met mijn vader maakten mij alleen nog maar nieuwsgieriger naar datgene dat voorbij de horizon lag. Deze voorliefde voor reizen en de onbekende plaatsen te bezoeken heb ik nog steeds. Als 7e uit een gezin van 8 werd ik op de lagere school ‘gescoord’ op Gymnasium niveau. Dat werd dus mijn middelbare opleiding, op het R.K Gymnasium Juvenaat H.Hart te Bergen op Zoom. De daarbij behorende portie van proza en poëzie in diverse talen en behoorlijke aantallen heb ik altijd als een genot ervaren. Als organisatie consultant behoort luisteren en schrijven tot mijn vakgebied. Daarnaast mocht ik ook menig artikel schrijven voor weekkranten. Na allerlei korte stukjes heb ik uiteindelijk de stap gezet die mijn nieuwsgierigheid naar andere oorden combineert met mijn drang om verhalen en fantasie vast te leggen. Dat heeft geleidt tot de publicatie van verschillende proza en poëzie stukken, maar ook heb ik een aantal organisatorische vraagstukken vastgelegd in de vorm van een management boek.

 

Mijn ervaringen met de gangbare media deden mij constateren dat er steeds minder belangstelling en ruimte is voor het nieuws van alledag direct om ons heen; dus in onze eigen stad en de directe regio. Bergen op Zoom en West Brabant bruisen van de evenementen, de activiteiten en de creatieve mensen, bedrijven en organisaties. Middels deze site kan ik mijn liefde voor het schrijven combineren met mijn drang tot het in beeld van brengen van onze eigen directe omgeving. Sonninbeeld biedt mij tevens de kans om mijn eigen persoonlijke beslommeringen en bezigheden te delen met mijn omgeving. Tevens kan ik mijn passie fotografie tonen.

 

Ik hoop dat eenieder plezier mag beleven aan dit gedeelte van mijn site.

 

 

 

En toen was ze weg. Gezinsleden om haar heen, zachtjes keuvelend om haar niet teveel te storen, en ze sliep gewoon in zonder dat ze het merkten. Ma was heen gegaan.

Alweer een jaar geleden was het, dat we voor het allereerst met vier broers op pad waren.

Als je Boekhandel Dominicanen voor het eerst ziet, sta je even stil.

Een geweldige zomer hebben we dit jaar, en het is nog niet voorbij.

'Het beste verjaardagscadeau dat ik mezelf ooit gegeven heb!'

Zondagochtend 8 juli gaat het wekkertje al vroeg af.

Kleintjes worden groot.

Motorrijden is een virus, het bijt je, het grijpt je en laat je nooit meer los.

Onlangs deed ik mee met de Poëziewedstrijd "Bakens aan de Rivier" met als thema "Rivier en vogelvlucht". Op 4 april mocht ik onderstaande mail in mijn mailbox ontvangen: