In De Zeeland vindt maandag 30 juni een informatieavond plaats over wonen in villawijk Kijk in de Pot. Er wordt uitleg gegeven over de koopmogelijkheden in de nieuwe wijk. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnenlopen.

Kijk in de Pot is een van de deelplannen van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting in Bergen op Zoom: een sfeervolle villawijk op loopafstand van het centrum. Tijdens de informatieavond presenteren vier verschillende partijen de mogelijkheden voor wonen in Kijk in de Pot.

De gemeente Bergen op Zoom presenteert deze avond de huidige kavels, maar ook een aantal nieuwe kavels die in verkoop zijn. Door een herverkaveling kunnen kleinere kavels worden aangeboden vanaf ongeveer 500 vierkante meter. Projectontwikkelaar Gebri heeft nog één vrije kavel van 882 vierkante meter in de aanbieding aan de Redoute.

Bouwbedrijf De Langen en van den Berg presenteert tijdens de informatieavond de plannen voor een nieuw woonproduct voor de kavels aan de Escarp. Tot slot kunnen belangstellenden informatie inwinnen over de plannen van het collectief Havenstaete. Dit is een particuliere groep die het initiatief heeft genomen voor het ontwikkelen van een appartementencomplex in Kijk in de Pot-Zuid, langs de Markiezaatsweg. Het collectief wil een kleinschalig, exclusief complex ontwikkelen met ruime appartementen.

De bijeenkomst bij Koffie to Go in De Zeeland aan de Markiezaatsweg 5 is gratis te bezoeken.