Zaterdag 13 december is het zo ver. De elfen, die vier jaar achtereen een weekend in december door het Bergse centrum trokken, nemen dan afscheid. Ze gaan hun geluk elders beproeven, maar voor ze vertrekken willen ze nog één dag van het WinterWonderBoZ weekend meemaken. Dat vindt ook op zondag plaats maar met een iets andere invulling dan de afgelopen jaren het geval was. Voor het zo ver is nodigen de elfen en Ondernemersvereniging Sterck iedereen uit om naar dit afscheid te komen en de elfen uit te zwaaien.

 

Op zaterdagmiddag, om half vijf ’s middags, doen de WinterWonderBoZ organisatie en de binnenstadbezoekers die er bij willen zijn de elfen uitgeleide. Dat gebeurt in de Zuivelstraat, op de hoek van de Grote Markt. Hier is die dag een speciaal elfenreisbureautje gevestigd en daar stappen alle elfen dan in het treintje om de stad te verlaten. De elfenkoning zal nog een kort woordje spreken en dan vertrekken ze, op weg naar… waarheen weten ze zelf nog niet eens.

Natuurlijk is er eerder die middag al van alles te doen in de stad. Overal zijn optredens, van live muziek tot dans en straatentertainment. Je kunt er ook op de foto met een levensgrote ijsbeer of de Kerstman, er rijdt dus een treintje door de stad en op meerdere plaatsen zijn warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. De fraaie decemberetalages en de ijsbaan maken het winterplaatje compleet. Zondag kom je zelfs allerlei historische figuren tegen in de stad. Dat maakt het gemis van de elfen hopelijk een beetje goed.

 

Maar eerst gaan we afscheid nemen dus, van de elfen, en daarbij is iedereen welkom. Kom daarvoor naar de Zuivelstraat en wie dat op tijd doet kan zich bij het elfenreisbureau inschrijven om kans te maken op een reisje met de elfen. Waar naar toe? Dat zal pas zondag blijken. Spannend hè?

 

Kijk op www.winterwonderboz.nl voor meer informatie.