Vanaf dinsdag 3 februari is de nieuwe expositie van Dutch Masters Painters (DMP)'Vrouwen die verleiden' te zien in het Koetshuis. DMP is een modern gilde voor kunstenaars, opgericht om kunstenaars te verenigen in hun gezamenlijk belang; het tonen van kunst aan zo veel mogelijk liefhebbers. De tentoon gestelde werken in het Koetshuis zijn te koop. 
Er zijn kunstwerken te bewonderen van Ans Markus, Jacques Tange, Jos Aanraad, Menno Baars, Paul Boswijk, Yvon van Bergen, Giovanni Dalessi, Joanna Smolarz, Ferdy Steger en Christiane Vleugels. Ook is er werk te zien van de Bergenaren Mart Franken, Rick Lelieveld en Joop Mijsbergen . In de beeldentuin zijn kleurige beelden tentoon gesteld van Marianne Naerebout. Deze tweede expo van de Dutch Master Painters duurt tot 28 februari 2015. Deze expositie toont een grote verscheidenheid aan werken die samen onder één thema vallen: ‘vrouwen die verleiden’.

Ans Markus
De bekendste hedendaagse Nederlandse vrouwelijke kunstschilder Ans Markus weet met haar opvallende verschijning alles van verleiden, glamour en roem. Haar dagelijks bestaan wordt gekenmerkt door discipline en ambachtelijkheid.

Rick Lelieveld
Deze Bergse magisch realist plaatst de vrouwelijke verleiding in een vreemde werkelijkheid. Op een van zijn schilderijen wordt Het Markiezenhof afgebeeld waar de zeemeerman oog heeft voor de bevallige koorddanseres.
Marianne Naerebout
In de beeldentuin zijn kleurrijke beelden van Marianne Naerebout te zien. De bekende kunstenares exposeert regelmatig in het buitenland, ze heeft ateliers in Italië en Tanzania. Haar enorme inspiratie voor kleur heeft zij gekregen na vele jaren verblijf in het buitenland.

Christiane Vleugels
Deze Vlaamse kunstenares laat geraffineerde verleidingen zien. Enerzijds in hyper realistische portretten, anderzijds geeft zij de glamour van de oude filmwereld aan in contrasterende kleuren.

John Wassenaar & Annemieke van Brakel
John is een fijnschilder, hyperrealist. Samen met zijn partner Annemieke heeft hij een bijzonder werk gemaakt, vanuit een bepaalde hoek valt op hoe verbluffend de compositie is.

Jos Aanraad
Deze realistische topschilder uit Oud-Gastel schildert gebaseerd op oude meesters uit de 17e eeuw. Naar aanleiding van deze expositie blijkt dat hij de verleiding net heeft kunnen weerstaan om ook eens het vrouwelijk schoon te vereeuwigen.
Menno Baars
De Nederlandse cardioloog Menno Baars kenmerkt zich door een speelse beeldende kunst figuratie en abstractie met een agressieve schriftuur. Zijn werk wordt vaak in verband gebracht met de CoBrA-kunstenaars Karel Appel en Corneille.
Yvon van Bergen
Laag na laag legt Yvon van Bergen de ziel bloot van de denkbeeldig geportretteerde persoon, jong of oud. Het resultaat vormt een indringend portret, of meer een spiegel, een spiegel waarin de toeschouwer niet anders kan dan de confrontatie met zichzelf aangaan.

Giovanni Dalessi
Giovanni Dalessi zet de vrouwelijke verleiding in een geheel eigen stijl neer. Met bijzonder afsnijding van portretten en taferelen focust hij expressief op datgene waar het om gaat.

Mart Franken
Deze Bergse kunstenaar zet de essentie vaak in enkele rake streken neer. Zijn zogenaamde ‘Troelekes’ – mooie, sterke, onafhankelijke, sensuele vrouwenschilderijen – zijn vermaard en hangen overal in binnen en buitenland.
Joanna Smolarz
In haar serie ‘Tussen schaduw en ziel’ experimenteerde Joanna Smolarz met het zogenaamde Clair-obscur, een oude techniek waarbij de licht- donkercontrasten sterk worden uitvergroot. Het vrouwelijk figuur in licht en schaduw geeft ruimte voor de fantasie van de kijker.
Ferdy Steger
Ferdy Steger schildert over alle feiten van het dagelijks leven: met alle gebeurtenissen van vreugde, verdriet, Mede-leven, vriendschappen en…verleiding. Zijn schilderijen zijn vol van levendige kleuren.
Jacques Tange
Geïnspireerd door middeleeuwse geschriften, creëert Jacques Tange eigentijdse thema’s met humor en fantasie. Een gesloten wereld met herkenbare thema’s, waarbij de man vrouw relatie vaak een grote rol speelt.
Joop Mijsbergen
De aquarellen van Joop ontstaan vanzelf, klodders vloeien uit, terugnemen is niet meer mogelijk. Zo ziet hij zonder potloodlijnen de vormen ontstaan, hier ontstaan vrouwen die verleiden met vaak een mythologische achtergrond.

 

Het Koetshuis is geopend van dinsdag tot zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree expositie €3,-