Zaai- en plantgoed markt op de binnenplaats van het Markiezenhof.

Na de succesvolle moestuinmarkt van vorig jaar, wordt er zondag 19 april een zaai- en plantgoedmarkt georganiseerd op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof. De eerste editie was een mooi succes; je zag veel mensen rondstruinen die genoten van alle producten. De standhouders waren goed voorbereid want ze voorzagen de mensen van allerlei tips en namen ruimschoots de tijd om de vragen van het publiek te beantwoorden. Zeker weten dat er naar aanleiding van deze moestuin markt in de binnenstad ineens kleine tuintjes op balkonnen of dakterrasjes zijn ontstaan.

 

Het voorjaar is begonnen en de voorbereiding van de nieuwe oogst is in volle gang, er wordt druk gespit en gezaaid in de moestuintjes. Stadse moestuiniers, wildplukkers, vensterbanktelers en dakboeren kunnen tijdens de markt hun overvloedige oogst verkopen of ruilen, en hun kennis en enthousiasme delen met bezoekers.

Er zijn o.a. zaadjes, plantjes, heerlijke sappen en verrukkelijke jam te koop.

 

Deelnamen aan de markt

Misschien heb je zelf nog zaadjes, plantjes en stekjes over, of heb je nog ruimte in je tuin voor bijvoorbeeld  een pompoen, margrieten, een bessenstruik, pronkbonen, sla of aardbeitjes? Kom dan op 19 april tussen 10.00 en 12.00 uur naar  Het Markiezenhof want daar is een Zaai- en plantgoedmarkt voor en door hobbytuinders. Deelname aan de markt kost €2,-. Aanmelden en informatie via mw. Welmoed Jansen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

De zaai- en plantgoed markt valt samen met de Nationale Museumweek met als thema ons echte goud.

 

Even terugkijken op vorig jaar augustus?