Aangenaam vertoeven, dat was het zeker deze dagen.

 

 

Het laatste volle weekend van juli betekent in Bergen op Zoom traditioneel dat de Krabbenfoor gehouden wordt; drie dagen Bourgondisch winkelen, eten en drinken en entertained worden. Vanzelfsprekend dat de Grote Markt al zijn terrasjes gevuld ziet want juist de grootste huiskamer van Bergen is een trekpleister van jewelste.

Leo & The Crickets heet de band, maar in tegenstelling tot wat de naam suggereert is de frontpersoon toch echt een dame en wel een zangeres met de naam Leonie. Zij stonden vrijdagmiddag op de Grote Markt op het podium en trakteerden het publiek op behoorlijk wat muzikale lekkernijen.

Ook op het Beursplein was er volop te genieten, zeker als kanjers als Kees Schipper en Ad Landa hun kunsten vertonen. Dit duo heeft de blues vibes tot in elke vezel van hun lichaam. Zet er dan nog een zangeres als Rachel Jansen bij en je hebt voldoende materiaal voor veel kippenvel momentjes.

In de middagen zie je gewoonlijk veel gezinnen op pad. En ook de kids moeten bezig gehouden worden natuurlijk, dus waren er op het Beursplein clowns die ballonnen ´kneedden´ tot allerlei beesten of konden de kids geschminkt worden. En als ze dan moe werden, dan waren er voldoende terras stoelen voor handen.

Haar naam is Jill van Eekeren. Ze is pas 14 lentes jong, afkomstig uit Hoogerheide en wil graag naar de Kunst Academie. Deze Krabbenfoor was ze in de Steenbergsestraat te vinden in de poort van ´t Slik om portretten te tekenen. `Behalve dat ik het leuk vind om te doen wil ik graag meer ervaring op doen in de omgang met mensen, want dat behoort ook tot het vakgebied.`Aldus Jill.

De ´veteraan bezoekers´ van de Krabbenfoor weten inmiddels dat je in de Steenbergsestraat terecht kunt voor allerlei kraampjes met bijzondere zaken. Hoe men de scheepjes in de flessen krijgt blijft de vraag voor het publiek, maar de kraam van deze kunstenaar trok veel aandacht.

Lekker genieten van een natje en een droogje en de sfeer aan je voorbij laten trekken+ ook dat is de Bergse Krabbenfoor. Met name de pleinen Grote Markt en Beursplein zijn helemaal gevuld met terrassen waarvan de uitbaters het maar wat druk hadden.

De kunstmarkt op de binnenplaats van het Markiezenhof is een vast ingrediënt van de Bergse Krabbenfoor. Bij de meeste bezoekers staat deze vast op de routekaart in het hoofd+ je moet er gewoonweg even langs geweest zijn en wie weet kun je iets bijzonders van je gading vinden.

Als je de poort van het Markiezenhof binnenliep zag je direct de ´portrettenmuur´ aan de rechterkant. Dat betekende dat er ook hier een kunstenaar aanwezig moest zijn die de mensen op papier vastlegde. En inderdaad net om de hoek zat een wat oudere kunstenaar die net bezig was een man te vereeuwigen op papier. Het publiek smulde er van.