Bijna tweehonderd belangstellenden bezochten d’Engelenburgh in Fijnaart tijdens het Monumentenweekend op 12 en 13 september.

 

De organisatoren, Ellen en Marcel Deelen, kijken terug op een bijzonder geslaagd en succesvol evenement.

 

De voormalige roomskatholieke pastorie van Fijnaart aan de Molenstraat stond als rijksmonument in de kijkert, maar ook beeldhouwster Annelies Arts – ter plaatse bezig aan een nieuw beeld – en de expositie van de heemkundekring over fijnaartse zangverenigingen zorgden voor toeloop.

Veel mensen kwamen echter ook voor de muziek, beide dagen in verschillende vorm gepresenteerd.

 

Op zaterdag was dat klassieke zang met piano en gitaarbegeleiding, op zondag trokken het Salonorkest Roosendaal en gemengd koor Vox Populi veel belangstelling.

Gedurende de middagen liep een gestage stroom mensen door het huis en de tuin om op diverse plekjes een aangenaam plaatsje te vinden waar koffie of thee kon worden gedronken terwijl men luisterde naar de muziek.

 

De sopranen Ellen Deelen en Simone Tousaint brachten, begeleid door pianist Johan Cnossen en klassiek gitarist Robin Ros, vrolijke en ontroerende liederen uit opera en operette.

Het Salonorkest Roosendaal paste perfect in de sfeer van het huis en toen eenmaal in de tuin het koor onder leiding van Jack Buys van zich liet horen, verzamelde zich daar een grote hoeveelheid toehoorders. Het weer zat alleszins mee en de beloofde regen bleef uit tot ver in de avond.

 

 

Op 19 en 20 september kunnen belangstellenden de expositie van de Heemkundige Kring en de beelden van Annelies Arts nog bekijken tussen 14.00 en 17.00 uur.