De genomineerden voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015 zijn benoemd door de vakjury. Daarmee is nu het woord aan het publiek. Breng uw stem uit vanaf woensdag 23 september op één van de drie onderstaande projecten.

 

Welk erfgoedproject is het meest bijzonder, inspirerend en innoverend en verdiend de prijs? Ga naarwww.erfgoedbrabant.nl/stemBEprijs2015 en breng uw stem uit! Stemmen kan tot en met maandag 12 oktober, 12.00 uur.

 

De genomineerden zijn bekend!

Met gepaste trots en respect maken wij hierbij de genomineerden bekend voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015. De genomineerde voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015 zijn:

 

ü  Mariapaviljoen (www.mariapaviljoen.nl)

ü  PopMonument (www.popmonument.nl)

ü  TilburgsAns (www.tilburgsans.nl)

 

De jury van de Brabantse Erfgoedprijs 2015 was verheugd over het aantal inzendingen (maar liefst 74!). De kwaliteit, de energie, de creativiteit en het ondernemerschap waarmee erfgoed door de genomineerden wordt benaderd, heeft de jury aangenaam verrast. Verder viel de geografische spreiding over de gehele provincie Noord-Brabant op, waarbij de verdeling tussen stad en platteland gelijk vertegenwoordigd was. De jury constateert met genoegen dat nieuwe spelers het erfgoedveld betreden en verrassende en innovatieve invalshoeken vinden om erfgoed met plezier en enthousiasme door te geven aan de toekomst.  

 

Brabantse Erfgoedprijs, de achtergrond

Toen en toekomst reiken elkaar de hand. Dat is de achtergrond van de Brabantse Erfgoedprijs. Een prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Een prijs voor projecten en activiteiten die digitale middelen innovatief gebruiken om een breed of nieuw publiek toegang tot de collectie te geven. Projecten met nieuwe vormen van samenwerking die erfgoed anders inzetten. Projecten die verrassende verbindingen met andere sectoren tot stand brengen met erfgoed als vertrek- of eindpunt. Kortom, de Brabantse Erfgoedprijs is geen life time award, maar juist een prijs om talent aan te sporen.

 

De jury

De jury staat onder voorzitterschap van Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur en bestaat voorts uit: Patrick Timmermans, Joks Janssen, Karen Romme, Marc Wingens, Mijke Pol, Miranda van Bragt en Barbara Op de Beek namens Hip Ambacht, winnaar Brabantse Erfgoedprijs 2013.

 

 

Op www.erfgoedbrabant.nl/portfolio/de-brabantse-erfgoedprijs/ vindt u verdere uitleg over de projecten en over het juryberaad.