Zondag 1 november vindt het 35 jarig jubileum concert plaats van de Last Dollar Big Band in cafe-feestzaal “De Bellevue” aan de Antwerpsestraat.

 

Tijdens dit concert kunt u optredens zien en horen van de Red Dice Jazz Band, zangeres Claudia Camu en de vibrafonist Ralph Adriaansen.

Wat geschiedenis over de Last Dollar Big Band. 35 jaar geleden vatte een aantal muzikanten van harmonie Concordia in Bergen op Zoom het plan om naast hun activiteiten voor de harmonie een jazzband op te richten. Een muzikaal leider werd gevonden in de toenmalige dirigent van de harmonie: Marcel Hartendorp. Deze had reeds de nodige ervaring als bigbandleider en wilde het initiatief van harte ondersteunen. De bijnaam van oud penningmeester Lou Dollar gaf de aanleiding tot de naam van de Big Band: de Lou Dollar Big Band genoemd die wat later veranderd werd in de Last Dollar Big Band. In het verleden lag de muzikale leiding achtereenvolgens in handen van Marcel Hartendorp, Rien de Jong, Kees Thijsse, Jan Spruit, Steven Dietvorst, Evert Jan Kreulen en Gerben van Rijt. Stuk voor stuk nationaal en zelfs internationaal gekend als musicus / bandleider / dirigent. De Last Dollar Big Band repeteert en treedt momenteel op onder leiding van Dim van Oosterhout, een begenadigd saxofonist/klarinettist die als muzikant de nodige ervaring heeft opgedaan in vele jazzformaties, van combo tot big band. Door zijn vakkennis en enthousiasme weet hij de Last Dollar Big Band op een steeds hoger niveau te brengen.

 

Het repertoire heeft voor elk publiek wat wils, jazz/swing, bigband classic’s, salsa, latin, pop- en filmmuziek!, en dat uitgevoerd door een groep enthousiaste muzikanten. Regelmatig is de Last Dollar Big Band te zien en te horen in gezelschap van zangeres Claudia Camu. Haar muzikale voorbeelden zijn onder andere, Ella Fitzgerald en Aretha Franklin. Alle ingrediënten voor een spetterend optreden samen met de Last Dollar Big Band Meer informatie kunt u vinden op onze website, facebook- en YouTube-pagina. Hier vindt u foto’s, onze agenda met optredens en een video. www.lastdollarbigband.nl