De Potterstraat 34 te Bergen op Zoom is het podium waar Lily Kleijn zondag 1 november om 14:00 uur haar tentoonstelling opent.

 

 

Lily woont en werkt in Hoeven maar is al jaren leerlinge bij Atelier 13 waar Mart Franken zijn studenten les geeft in technieken, beleving en vooral in het ‘kijken’. “Het was ook Mart die me adviseerde om naar de Nieuw Akademie te Utrecht te gaan. Ik heb deze kunst academie in vijf jaar afgerond waarbij mijn afstudeerscriptie ging over mensen als Leon Spilliaert, Michael Raedecker en Richard Diebenkorn.”

 

De tentoonstelling is van zondag 1 november tot en met 19 december in galerie Art & Frame, Potterstraat 34 te Bergen op Zoom. De  openingstijden:

·         woensdag t/m vrijdag 13.00 tot 17.00 uur

·         zaterdag 11.00 tot 15.00 uur

·         koopzondagen 13.30 tot 15.30 uur

 

Ik ben benieuwd wat Lily nu zoal drijft en wat wij als publiek kunnen verwachten? Ze heeft ons het volgende te vertellen:”ik wil naar buiten komen met mijn werk, om, naast wat oudere doeken, ook meer recent werk te laten zien. ik zou mijn werk als volgt omschrijven: landschappen die ik al schilderend door gebruik van diverse materialen en kleuren omzet naar fantasiebeelden en die zo een nieuw beeld vormen. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, kleuren, sfeer, lichtval buiten. Ook veel tentoonstellingen bezoeken, lezen over en kijken naar andere schilders.”

 

Mart Franken heeft ook deze leerling ‘geraakt’, zoals we al eerder hebben gezien. “Mart Franken speelt zeker een belangrijke rol in mijn ontwikkeling als kunstenaar. Nadat ik enkele jaren bij hem les kreeg in tekenen, portretschilderen en vrij schilderen heeft hij me geadviseerd en begeleid om naar de Nieuw Akademie in Utrecht te gaan. Daar ben ik na 5 jaar afgestudeerd. Wekelijks ga ik schilderen in Atelier 13 bij Mart en altijd weer weet hij me te stimuleren en indien nodig te sturen!” Blijkbaar is de grote kracht bij Mart vooral het bijbrengen van enthousiasme die de zin naar ‘meer’ triggert.

 

Over de tentoonstelling heeft Lily nog het volgende te zeggen:” Deze tentoonstelling vindt nu plaats omdat ik er voor gevraagd werd en er ook aan toe was om weer nieuw werk te laten zien. De schilderijen die op de tentoonstelling te zien zijn, zijn voornamelijk enigszins geabstraeerde landschappen, soms ook met figuren er in verwerkt. Ik wil graag laten zien hoe ik de natuur naar mezelf toehaal en vanuit mijn gevoel van werkelijkheid naar fantasie werk. Door mijn werken probeer ik de kijker het landschap te laten ervaren. Ik wil een impressie geven van wat men buiten ziet of denkt te zien. Voor mij zou de tentoonstelling een succes zijn als mensen geraakt worden door wat ze zien!”

 

 

Op de website www.lilykleijnkunst.nl  staan foto's en nog wat meer gegevens. Zo vind je alles over de kunstenaar en mens die Lily Kleijn is. En vergeet vooral de tentoonstelling niet te bezoeken.