De activiteiten aan de Rijtuigweg in Bergen op Zoom zijn in volle gang. Dit jaar startte de realisatie van twee buurten met eengezinswoningen en binnenkort begint het verkoopproces van het derde project, het appartementengebouw Smitsvest.


Het worden de eerste appartementen in dit deelplan van gebiedsontwikkeling ScheldeVesting.
 
“Smitsvest komt op misschien wel het mooiste plekje. Aan de ene kant ligt het groen van het Garnizoenspad en aan de andere zijde kijk je vanaf de grote balkons prachtig uit over de nieuwe woonwijk, de gerestaureerde historische muur, de kades en het Groot Arsenaal”, vertelt Tomas van den Berg van ontwikkelaar De Langen en Van den Berg.
“Verder is het bijzonder dat het gebouw als het ware met zijn voeten in het water van de Zoom komt te staan dat door het gebied loopt en op korte termijn verbreed en verdiept wordt.”

In Smitsvest komen in totaal 21 appartementen en 2 penthouses.
De eerste schetsen werden getoond op de beurs NieuwBoZ, in mei van dit jaar. “Er was toen al veel animo voor ons plan. Nu we vervolgafspraken aan het maken zijn met de gemeente, zetten we de ontwikkeling in volle vaart door.”

Op dinsdag 15 december worden de voorlopige ontwerpen getoond, de plattegronden en de oplossingen voor parkeren. “De reacties die we daarop krijgen, gebruiken we voor het uitontwikkelen van het plan. We verwachten vervolgens in het eerste kwartaal van 2016 met het definitieve plan in verkoop te gaan.”

Een dergelijke aanpak, waarbij potentiële klanten input kunnen leveren, heeft De Langen en Van den Berg eerder met succes toegepast bij de het appartementengebouw Bastion Orange in Kijk in de Pot, dat dit jaar opgeleverd werd.
De Informatiemarkt voor Smitsvest is vrij toegankelijk en wordt gehouden op dinsdag 15 december in het Spiritum bij het Groot Arsenaal (Rijtuigweg 44), van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie is te vinden op smitsvest.nl