Het Bravis ziekenhuis heeft haar financiële situatie verstevigd.

 

Deze week rondde het ziekenhuis de onderhandelingen af met bankconsortium ABN AMRO – Rabobank. Het ziekenhuis kan dankzij (her)financiering van de kredietfaciliteiten verder werken aan het optimaliseren van de patiëntenzorg.

De financiering legt een stabiele financiële basis voor Bravis en maakt het mogelijk om de huisvestingsplannen te realiseren. Bestuursvoorzitter Hans Ensing: “Ik ben blij met het vertrouwen van de banken in ons ziekenhuis; niet alleen onze plannen kunnen worden uitgevoerd, maar ook is onze financiële positie sterk verbeterd.”

Optelsom
De totale herziene kredietfaciliteit bedraagt tachtig miljoen euro. Dit bedrag is een optelsom van een exploitatiekrediet, voorzetting van bestaande leningen, herfinanciering met nieuwe leningen en een lening met onderpand (Financial Lease). Het gaat mede om langlopende leningen die het Bravis ziekenhuis voor de komende jaren de garantie bieden voor een gezonde financiële toekomst.

Ambities

Dankzij de gemaakte kredietafspraken kunnen de toekomstige ambities van het ziekenhuis worden uitgevoerd, waaronder de bouw van een Oncologiecentrum, maar ook noodzakelijke investeringen voor de verdere inrichting van de ICT infrastructuur, verbetering van brandveiligheid en de renovatieplannen van de verpleegafdelingen in Roosendaal.