Na 2 weken campagne voeren was het 13 januari dan eindelijk zover voor Tim Schimmel, de top 3 voor de titel Food & Beverage Professional of the Year werd bekend gemaakt.

 

Tim zit dankzij alle stemmen die hij heeft gekregen hier tussen.

 

Om 11 uur moesten alle 6 de genomineerde aanwezig zijn in het pop-up restaurant Mama Kelly op de Horecava in de Amsterdam RAI. Hier maakte de voorzitter van de AF&BM René Giel de top 3 bekend. Tim (Grand Hotel de Draak & Restaurant Hemingway) werd als laatste genoemd wat voor extra gezonde spanning zorgde, hij mag op 22 januari tegen zijn oud leraar Eric Andersen (NHTV) en een mede ex-NHTV student Bram Brekelmans (Gustafson) strijden om de eerste plek. Op deze dag zullen alle finalisten zichzelf moeten presenteren en verdedigen. De jury let hierbij op: ondernemerschap, gedrevenheid, creativiteit/innovatie, aantoonbare successen en passie en ambassadeurschap voor het vak. 

 

Toen Tim aan het woord werd gelaten bij zijn bekendmaking grapte hij ´Dat hij nu iedereen met rust zal laten op Facebook, Twitter´. Namens deze weg wilt hij nogmaals iedereen bedanken voor het stemmen, zonder de stemmers was Tim namelijk niet in de top 3 beland.