Slik Gravity heet het en het belooft ons hele leuke zondagmiddagen!

 

Ik ken Walther Bogaers al heel mijn leven. We zaten samen op de lagere school en in ons eerste bandje was hij de drummer en ik de zanger. Tegenwoordig kennen we hem allemaal van 'Code-5' maar ook van de 'projectjes' die hij hier en daar opstart. Ik stond er dan ook niet van te kijken toen ik het volgende berichtje ontving:" Hier weer eens een mailtje van mij en natuurlijk met nieuws, ik ben weer eens een projectje gestart in de muziek natuurlijk.

 

Het volgende staat te gebeuren, je weet vroeger gingen we naar de Berk of naar de Kraanvogel (Garfield) en ik herinner mij altijd live muziek, geen concerten maar gewoon erbij, we konden dan lekker het weekend afsluiten onder het genot van een drankje. Dit concept heb ik uitgewerkt en gaan we uitvoeren in café ’t Slik op de eerste koopzondag van de maand te beginnen 6 maart aanstaande vanaf 15:00 – 18:00 uur."

 

Daar moest ik natuurlijk meer van weten en dus vroeg ik Walther het hemd van het lijf

 

Waarom dit nieuwe concept / hoe kwam je op het idee?

 

Eigenlijk aan het meedenken met Marijn en Marijke om leuke events te organiseren op zondagmiddag en dan niet een concert zoals standaard, maar de bezoekers moeten ook kunnen praten met elkaar.

Leg eens uit wat je nu voor ogen hebt?

Het is de bedoeling om mensen een leuke middag te bezorgen met live muziek door na een koopzondag nog even lekker een borrel pakken bij Marijn en Marijke. Iedere koopzondag hebben we wel een thema opgezet, de eerste en derde set zijn hetzelfde, waarbij de 2de set in ieder geval het thema bevat, bijvoorbeeld de eerste koopzondag “filmmuziek” met o.a. titelsong Skyfall van Adele, Johnny be good uit Back to the Future 1, e.v.a. We proberen ook de kinderen te vermaken, waarbij de ouders er wel bij moeten blijven in ’t Slik. Ik heb ook nostalgie met begin jaren 80, toen er bij de Berk en de Kraanvogel ook altijd live muziek was op zondagmiddag.

Dit is weer een project, dat doe je wel vaker; waarom?

 

Projecten vind ik erg leuk om te doen, omdat er altijd een begin en eind aan zit en je dan altijd met verschillende muzikanten samenspeelt, daar leer ik in ieder geval heel veel van.

Waarom juist deze muzikanten in dit nieuwe concept?

Alle muzikanten zitten in ieder geval bij een vaste band en dit geeft ons de gelegenheid om ons repertoire stevig uit te breiden en eens heel andere soort muziek te maken middels de thema’s.

Stel de muzikanten eens voor?

Op zang hebben we Lizeth Willemsen oorspronkelijk uit Halsteren en woont nu in Zandvliet Belgie. Zij zingt bij de coverband La Cuenta en een akoestisch trio beiden uit Belgie, vroeger heeft ze bij coverband Sticks gezongen (PMH band).

 

Op Basgitaar hebben we Hans de Jong uit Halsteren en hij heeft een rijk muziekverleden o.a. Garfield.

 

Op Gitaar speelt Rudy Mollet ook een ervaren muzikant o.a. Code-5, BIL-project en heeft ook bij Sticks gespeeld.

 

Op toetsen speelt Bart van Dender uit Kapellen Belgie en heeft ook veel ervaring speelt o.a. in Leftbank legend en Sold out uit Belgie en natuurlijk bij Code-5.

 

Op drums mijn persoontje en ook al behoorlijk wat ervaring ondertussen, o.a. Code-5, BIL-Project, M&M’s e.v.a.

 

De gastmuzikanten tot nu toe zullen zijn Marloes Lelieveld o.a. Code-5, René Vriens o.a. The Old Main Drag en Dear MoM en Jo van den Elsacker o.a. Firezone uit België.

Kun je ons vertellen wat voor soort muziek je brengt en waarom juist?

 

De soort muziek die gebracht gaat worden is set 1 easy listening o.a. I cant go for that - Daryl Hall & John Oates, I’m Alive – Celine Dion, I’m not so though – Ilse de lange, e.v.a. Set 2 iedere koopzondag een ander thema en de derde set meer up-tempo en dansbare muziek zullen we maar zeggen o.a. Addicted to love en Bad Case – Robert palmer, wat Anouk nummers Girl en Good god, e.v.a.

Wat kunnen we als bezoeker verwachten?

Dat je een leuke middag hebt waar alles mag maar niets moet onder het genot van een drankje en waar je bekenden tegenkomt.

Wanneer is dit concept voor jullie geslaagd en wat verwacht je er zelf van?

 

Wanneer het leuke en gezellige middagen zijn, met natuurlijk redelijk wat opkomst en dat de mensen zeggen volgende koopzondag ben ik weer van de partij. Ikzelf zou tevreden zijn als de mensen zouden zeggen zo das nog eens een gezellig bandje en kunnen nog muziek maken ook.

 

 

De volgende data zijn al te noteren in ieders agenda:

6 maart - Thema Film muziek gezongen door Lizeth Willemsen

2 april - Thema Rock chick gezongen door Marloes Lelieveld (bij uitzondering op zaterdagavond in de Schorre, omdat zondag de gitaarmiddag is in ‘t Slik)

1 mei - Thema Folk – Americano gezongen door René Vriens

 

5 juni - Thema Rock dude gezongen door Jo van den Elsacker