Danstalent uit binnen- en buitenland in de Stoelemat

Meer dan 750 dansers uit binnen- en buitenland verzamelen zich op 19 maart in de Stoelemat voor de internationale hiphop-wedstrijd Feel da Bounce. Regelmatig zijn er dansshows In Bergen op Zoom, maar nog nooit stond er hier zoveel toptalent op het podium. Ivana Suijkerbuijk en Michiel Zandbergen, eigenaren van dansschool Boogie Down, organiseren de wedstrijd. De wedstrijd is een kwalificatieronde van het grote dansevenement Feel da Bounce wat op 28 en 29 mei in Sardinië wordt gehouden.

 

 

Programma

Talenten van Boogie Down en van vele andere dansscholen uit o.a. Nederland, België, Duitslands, Roemenië, Marokko, Venezuela en Congo dingen mee naar de prijzen. Ook twee teams van het populaire TV-programma ‘Battle on the dancefloor’ zullen schitteren tijdens de wedstrijd: Avant garde Collective en No Escape. De wedstrijd start ’s morgens om 10 uur en gaat door tot in de avond. Teams, solisten en duo’s gaan met elkaar de strijd aan in verschillende categorieën en verschillende dansstijlen waaronder Breakdance, Hip Hop en House. Tijdens de solo-battles krijgt elke danser 30 seconden de tijd om de jury te overtuigen. In de ochtend en het begin van de middag dansen de kids tot 14 jaar. In de middag zijn de dansers van 14 jaar en ouder aan de beurt.

 

Presteren en genieten

Ivana Suijkerbuijk kijkt erg uit naar het evenement: “We organiseren deze wedstrijd voor de eerste keer in Nederland. Extra bijzonder dat zoveel toptalent zich al heeft aangemeld en ook nog eens uit veel verschillende landen.” Het evenement draait niet alleen om presteren. Ivana: “Natuurlijk gaan de talenten voor de prijzen. Maar tegelijkertijd is het ook de plek waar iedereen kan genieten: van de sfeer, de dj’s, en natuurlijk elkaars danstalent.. Het is echt een evenement waar iedere dansliefhebber z’n hart kan ophalen. Het is mooi om te zien hoe onze eigen talenten naar de wedstrijd toeleven. Het hele jaar door gaan we met hen het hele land (en daarbuiten) door voor wedstrijden. Dat ze nu in hun thuisstad kunnen knallen maakt deze wedstrijd ook voor hen heel speciaal.”

 

Toegangskaarten en informatie

 

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.feeldabounce-holland.com of op facebook Feel da Bounce – western Europe Qualifier. Toegangstickets kosten € 15,- en zijn via de website en aan de deur te koop.