Zaterdag 9 april was het tijd voor het HSK Korenfestijn. Het was een muziekfeest dat al om half twee in de middag startte en doorliep tot in de avond.

 

Het Schelde Koor was de organisator van dit evenement, iets dat wel is toevertrouwd aan dit actieve muzikale gezelschap. Al vanaf de eerste stap naar binnen wist je dat er veel nummers de revue zouden passeren.

 

Popkoor Rise & Shine uit Bergen op Zoom was ook van de partij en verraste het publiek met een mix van klassieke en nieuwe liedjes. Zo passeerde onder andere ‘Crazy little thing called Love’ van Queen maar ook allerlei evergreens. Het plezier van de zangers en zangeressen was heel goed te lezen uit het optreden van dit bekende koor.

Er was veel publiek op de been, sterker nog, de zaal zat bomvol. De koren kunnen dus blijkbaar beschikken over een behoorlijke schare aanhangers die maar wat graag dit genre muziek aanhoren. Je zag overal mensen aandachtig luisteren en duidelijk zichtbaar genieten van alles wat deze middag voorbij kwam, en dat was best veel.

 

De muziek was veelzijdig en aanstekelijk. Het duurde dan ook niet lang of leden van een ander koor moesten met de beentjes van de vloer. Het was haast een galadans die hier opgevoerd werd. Zo zie je dat het niet uitmaakt welk genre muziek gebracht wordt; als de nummers goed zijn kom je vanzelf in beweging.  

Ze noemen zich het Klein Koortje, en inderdaad met zes personen is het een gezelschap dat je nauwelijks een koor zou noemen. Op deze zaterdag waren ze extra gehandicapt want twee leden waren afwezig. Maar zelfs met z’n vieren toonden ze aan dat je best ‘Koor’ genoemd mag worden met weinig leden want ze deden haast niets onder voor de grote gezelschappen die hier aanwezig waren.

Wat doe je als je als koor op je beurt moet wachten? Je zet je lekker neer aan een lange tafel, neemt een drankje en je geniet van de uitvoeringen van je collega koren op deze middag. Je kon de verschillende koren er zo uitpikken aan de hand van hun outfit. Ze hadden wel één ding gemeen: ze waren allemaal in een aansprekende outfit gehuld.

Het was gezellig deze middag met maar liefst 5 koren die het nodige muzikale vuurwerk brouwden: Het organiserende Zangvereniging Het Schelde Koor, Zangvereniging De Spotvogels uit Raamsdonksveer, Het Kleine Koor, uit Roosendaal Koor Meander en Popkoor Rise & Shine.