De zesde editie van het Op de T festival gaat de boeken in als één van de drukste edities ooit. De combinatie van het heerlijke zomerse weer en de goede line-up zorgden voor een uiterst gezellige dag op het Wilhelminaveld voor Gebouw-T in Bergen op Zoom.

 

 

Op De T Festival is steeds meer een feest voor iedereen. “En daar zijn we trots op”, aldus Arjette van Gorsel, marketing coördinator van Gebouw-T. “Op De T wordt steeds meer een familiefestival, waar jong en oud het prima naar zijn of haar zin heeft”. Dat blijkt, de kinderhoek zit vol met kids die de grote stormbaan trotseren om zo het felbegeerde ‘rangerdiploma’ te pakken te krijgen. De volwassenen genieten onder andere van de hits van The Beatles, gespeeld door The Fabulous WannaBeatles, zijn creatief aan de slag bij kunstenaar IWAZ, of struinen over de festivalmarkt.

 

De band Gifter had de eer om het festival te openen. Deze indierock band zorgde meteen voor een goede festivalsfeer. Na de eerste act werd het al een heel stuk drukker om Grandview Avenue te zien optreden. Met energieke zangeres Sannie Mieloo wisten zij het festivalterrein goed op te warmen. Hierna was het tijd om even te rustig te genieten van reggae band Dreadless. De combinatie van de zon en reggae zorgden ervoor dat het publiek zich kon opladen voor de twee headliners van de dag, Jungle By Night en The Fabulous WannaBeatles.

 

Het moment dat Jungle By Night aangekondigd werd door presentator Kayaman was voor veel mensen het signaal om langzaam maar zeker op te schuiven richting het podium. Jungle By Night zorgden met hun funky muziek in combinatie met de fel schijnende zon voor een dansende festivalweide, die daarna klaar leek te zijn om als afsluiter alle hits die The Fabulous WannaBeatles speelden mee te dansen en te zingen. De afsluiter maakten alle verwachtingen waar, met als hoogtepunt ‘Hey Jude’ waarbij van voor tot achter de handen de lucht in gingen. Daarmee brachten zij een perfect einde aan een perfecte festivaldag.

 

Met een verbeterde indeling van het veld wist Op De T circa 5000 bezoekers een plek te geven. Arjette van Gorsel: “Beter dan dit kan haast niet. We hadden fantastisch weer en de sfeer zat er super in. Mede dankzij de bijna 100 vrijwilligers die zich hier enthousiasme inzetten kunnen we wederom terug kijken op een geslaagde editie van Op De T!”.

 

 

Op De T Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Hypodomus, Rabobank, Markiezaat Container Terminal en Facilitair Bedrijf.