Bekende Vlaming Carl Huybregts opent de ProefMei Business Avond op donderdag 26 mei.

 

De bevlogen Belg en ‘onruststoker’ was al eerder bij de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge aanwezig. De opening van de Première avond van ProefMei vindt plaats om 18:00 uur op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof.

Ook staatssecretaris Martijn van Dam wordt verwacht. ProefMei voorzitter Dennis van Tilborg houdt nog een slag om de arm. Van Dam heeft aangegeven aanwezig te willen zijn mede in het kader van de Europese erkenning van de Brabantse Wal Asperge maar ook om met een nieuwe primeur te komen van de hand van ProefMei en Stichting Behoud Weervisserij. Maar de agenda is druk en het kan altijd zijn dat de prioriteiten anders liggen.

 

Het wordt een drukke avond weet van Tilborg. Meer dan 800 gasten worden verwacht verspreid over de avond. De gasten worden getrakteerd op het beste culinaire deelnemersveld wat ProefMei ooit heeft gehad. “De gerechten springen de pan uit!”, zegt Jeroen Bulkmans, culi-watcher van de ProefMei organisatie. Divers en vooral eigentijds en hip. En dat past bij een vooruitstrevend festival als ProefMei. Dit jaar ook weer een nieuwe deelnemer, ’t Geheim van Bergen en ’t Spuihuis weer terug op de vertrouwde plaats. Sterren en Bip Gourmands op ProefMei 2016. Naast de culinaire hoogstandjes en bijpassende wijnen is het voor de bezoekers zeker ook proeven van het cultuur- en muziekprogramma. Op de diverse podia zullen o.a. Bluegrass Boogiemen, Groove Invaders, The Slikpit en Les Vedettes met DJ’s Solo Moderna, RoastJob & Slick Rick optreden. Uitsmijter is Ronny Hammond & Percussie. Ga voor het hele programma en de laatste kaarten naar www.proefmei.nl . De opbrengst van de ProefMei Business Avond komt ten goede aan de door vrijwilligers georganiseerde activiteiten ter promotie van de drie AAA’s en de Brabantse Wal.