Bij de ziekte van Parkinson kunnen slaapstoornissen optreden.

 

De heer M. TeLintelo, neuroloog in het Bravis ziekenhuis wil tijdens het Parkinson Café vanuit zijn deskundigheid als arts met patiënten, mantelzorgers en andere belangstellenden kennis delen over onderzoeken en behandelmethodes om de slaapproblemen aan te pakken. Bij de ziekte van Parkinson komen slaapproblemen vaak voor. Deze slaapproblemen kunnen allerlei vormen aannemen. Bij de ene patiënt kan het lang duren voordat hij of zij inslaapt of de patiënt wordt ‘s nachts vaak wakker. De slaapproblemen kunnen veroorzaakt worden door krampen of pijn. Soms kunnen er problemen ontstaan door ongewenst schoppen in de slaap of heeft de patiënt moeite met het omdraaien in bed. Overdag kan de Parkinson patiënt vermoeid raken en slaperig zijn en op ongewenste momenten in slaap vallen.

 

De heer M. TeLintelo, neuroloog in het Bravis Ziekenhuis vertelt deze middag meer over dit symptoom dat kan optreden bij de ziekte van Parkinson en over de onderzoeken die hiernaar gedaan zijn. Verder zal hij vertellen over de behandelmethoden die er op dit moment bestaan. 

 

 

Waar en wanneer?

Het Parkinson Café West-Brabant wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 te Heerle. De Schalm is gevestigd in de Gertrudiskerk, de ingang bevindt zich aan de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur.

In de omgeving kunt u gratis parkeren.

 

 

Gedurende de zomerperiode juli  en augustus zijn er geen bijeenkomsten van het Parkinson Café. In september start het programma weer op de 1e donderdag van de maand.