Op 12 juli heeft in De Kring Roosendaal de uitreiking plaatsgevonden van de donaties vanuit het Coöperatiefonds over de 1e helft van 2016.


Bij deze uitreiking ontvingen 12 organisaties uit handen van directievoorzitter Ed Vreman een cheque voor hun project. Totale waarde van de donaties bedroeg ruim € 46.000,-

Vier keer per jaar zijn verenigingen en stichtingen uit het werkgebied van de bank in de gelegenheid om een verzoek in te dienen voor een financieel “steuntje in de rug”, waardoor een bijzonder project gerealiseerd kan worden. 

Doelstelling Coöperatiefonds
Het bevorderen en ondersteunen van initiatieven die gericht zijn op versterking van (sociaal)economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant.

De volgende verenigingen en stichtingen hebben een donatie ontvangen.

H. Georgius
Gevraagd wordt een bijdrage voor de ontwikkeling van een kwartetspel voorzien van cultureel erfgoed. Besloten wordt een bijdrage toe te kennen van € 750 met als voorwaarde dat enkele spellen worden ingezet voor de basisscholen.

Korfbalvereniging Scheldevolgels
Gevraagd wordt de aanschaf en aanleg van zonnepanelen op het clubhuis. Als volgt wordt besloten; de club dient als eerste de overheidssubsidie aan te vragen. Daarna wordt voor het restant een bijdrage toegekend van € 50 per paneel (totaal 36). Totaal € 1800,-.

SDW De Plataan (ANBI instelling)
Dagcentrum de Plataan biedt zinvolle dagbesteding aan 70 volwassenen en kinderen met een matige tot zeer ernstige meervoudige beperkingen. De aanvraag voor de aanschaf van een hydrotherapie belevingsruimte wordt gehonoreerd met een bijdrage van € 6.700,-.

Stichting Cultureel Nispen
De aanvraag voor het culturele Nispen “Nispen inspireert 2016” wordt gehonoreerd met een bijdrage van € 2.000,-.

Stichting Bergen op Zicht
Op zaterdag 24 september wordt de tweede editie van Bergen op Zicht georganiseerd in Bergen op Zoom. Tijdens deze dag kunnen verenigingen/stichtingen zich presenteren. Deelname is gratis.
Zij ontvangen een bijdrage van € 3.000,- voor dit evenement.

Stichting Beheer Harella
Stichting Beheer Harella is een samenwerking tussen de leden van de KBO Heerle/Moerstraten en de Leefbaarheidsgroep Heerle. De Stichting vraagt een bijdrage aan voor de aanleg van 4 jeu de boules banen. Zij ontvangen een bijdrage van  € 3.287,-.

Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Leemberg
Zorgboerderij de Leemberg biedt dagbesteding en buitenschoolse opvang aan mensen met een hulpvraag. Gevraagd wordt een bijdrage voor de aanschaf van een quattrocyle. Dit wordt gehonoreerd met een bijdrage van € 3.218,-.

Stichting St. Nicolaas vereniging Wouw
Gevraagd wordt een bijdrage voor de aanschaf van 4 pietenpakken.
Zij ontvangen een bijdrage van € 500,-.

St. Dorpsplatform Ossendrecht
De stichting wil een 5-tal projecten oppakken. Voor 1 project wordt een bijdrage gevraagd nl. de StepFietsSkate voorziening. Het onderhoud wordt door de gemeente meegenomen in het reguliere onderhoudsplan. Dit wordt gehonoreerd met een bijdrage van € 9.000,-.

Heemkundekring Nispen
Aanvraag is gedaan om hoeve benamingen te kunnen aanbrengen op diverse panden in het dorp Nispen. Zij ontvangen een bijdrage van€ 3.000,-.

Wijkcentrum ‘t Dijksteeke
Aanvraag bijdrage voor het project laaggeletterdheid: Meer lezen = Beter in taal.
In samenwerking met de basisscholen wordt o.a. invulling gegeven aan voorleessessies in de wijk Kortendijk. Wij stellen een bijdrage van € 3.000,- beschikbaar.

Mannenkoor ABS Steenbergen
Aanvraag voor een bijdrage voor de opening van de vernieuwde haven van Steenbergen i.s.m. de Brabantse Waterlinie. Het evenement dat doorgang vindt in mei 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Steenbergen, OPS en RPS.
Zij ontvangen een bijdrage van Є 10.000,-.