Afgelopen dinsdag maakte het Bedrijf 'Droomdeurtjes' haar missie duidelijk door een prachtige actie bij de MCD Bergen op Zoom: Kinderen meer stimuleren om te fantaseren.  

 

Daar wilden we meer van weten. Dit was het verhaal dat we te horen kregen:

"Wij zijn Sonja Augustijn en Margreet Bosveld en we hebben samen het bedrijf Droomdeurtjes opgezet. Droomdeurtjes produceert en verkoopt kleine houten deurtjes met brievenbusjes, en heeft zich ten doel gesteld om kinderen te stimuleren om meer te fantaseren.  Even weg van de Ipad, televisie en de harde realiteit om op een veilige fantasieplek hun gedachten en emoties tot uiting te brengen. Hierdoor worden het magisch denken en de creativiteit van kinderen bevorderd. Ouders en/ of verzorgers worden uitgenodigd om mee te gaan in de fantasiewereld van het kind, iets dat de diepgang in het contact enorm kan bevorderen.  Elfjes en draken zijn de hoofdpersonen in ons concept. (Meer informatie kunt u lezen op www.droomdeurtjes.nl waar het hele concept beschreven staat)

Om onze missie uit te dragen, hebben we een ludieke actie verzonnen, waarbij we een tegengeluid willen laten horen naar de harde dagelijkse realiteit.

Zoals u wellicht heeft vernomen in de media, is de reljeugd in Zaandam op een negatieve manier in het nieuws gekomen, door een supermarkt te bekladden met hakenkruizen. Het leek ons daarom een goed plan om een tegenactie te gaan houden bij een supermarkt en de MCD in Bergen op Zoom is bereid om mee te werken aan ons idee. Het plan is om de gevel van de supermarkt vol te plakken met droomdeurtjes, bloemen, slingers en “positieve leuzen” bijvoorbeeld “laat kinderen weer fantaseren” of “Maak van hun wereld weer een veilige plek”. Het idee erachter is dat de elfen en draken zich zorgen maken over alle negativiteit in de wereld en door middel van deze actie hopen zij het voor kinderen weer een beetje mooier te maken. De supermarkteigenaar zal een zogenaamd interview geven, waarin hij helemaal meegaat in het concept. Van deze actie wordt een kort filmpje gemaakt en naar verschillende media verstuurd. Natuurlijk hopen we dat het opgepikt wordt door een televisiezender, of dat het viraal gaat op het internet."

 

Natuurlijk hadden we nog enkele vragen voor de dames:

Wat was de voornaamste trigger om het bedrijf ‘Droomdeurtjes’ op te starten?

Via de Droomdeurtjes willen we kinderen stimuleren om meer te fantaseren. Even weg van de Ipad, televisie en vooral de harte realiteit om op een veilige fantasieplek hun gedachten en emoties tot uiting te brengen. Hierdoor wordt het magisch denken en de creativiteit bevorderd. 

 

Waarom doen jullie dat met z’n tweeën en hoe zijn jullie bij elkaar komen?

Wij zijn oud collega’s die elkaar op een dag toevallig tegenkwamen. We raakten met elkaar aan de praat en al snel bleek dat we dezelfde ambitie voor ogen hadden, de wereld een stukje mooier maken door het opzetten van een eigen concept waarin we onze creativiteit kwijt kunnen en het verschil voor kinderen kunnen maken. Omdat we ons graag willen ontwikkelen en van elkaar willen leren, hebben we besloten om onze krachten te bundelen. Samen staan we sterk en kunnen we nog meer kinderen bereiken. 

 

Hoe willen jullie de leus ‘Maak van hun wereld een veilige plek’ vorm geven?

Door kinderen via het Droomdeurtje een mogelijkheid te geven om hun eigen veilige wereld in hun dagelijkse leefomgeving te creëren. Een wereld waarin zij niets ‘moeten’  en hun gedachten & emoties op hun eigen manier kunnen uiten

 

Hoe willen jullie dit bewerkstelligen?

De Droomdeurtjes zijn onderdeel van een concept dat volop in beweging is. Via Social Media en onze speciale Droompost delen wij verhalen, tips en ideeën om het concept optimaal in te zetten, zodat kinderen dagelijks met hun Droomdeurtje bezig zijn en het plezier van een veilige eigen plek ervaren.   

Wat moet ons bedrijf opleveren:

Wij streven naar een concept dat staat en (inter)nationale bekendheid heeft. 

 

Hebben jullie al scholen of opvangcentra benaderd?

We zijn op dit moment druk bezig met het introduceren van de Droomdeurtjes bij verschillende instanties en ontvangen erg positieve reacties op ons concept. We zijn dan ook met verschillende partijen in gesprek tot het aangaan van een vruchtbare samenwerking. 

 

Wat is jullie Droom, wat willen jullie uiteindelijk bereiken?

Wij willen dat onze Droomdeurtjes een begrip in Nederland & België worden en dat wij zoveel mogelijk kinderen bereiken. Dit met als missie om iets bij te dragen aan hun kindertijd waar ze later nog met veel plezier op terug zullen kijken en over zullen dragen op hun eigen (klein)kinderen.

 

Lees meer op de website:  www.droomdeurtjes.nl