Liefhebbers van Belgische bands kunnen zaterdag 19 november hun hart ophalen in Gebouw-T.

 

Het België festival beleeft die dag haar zesde editie in het poppodium. Dit jaar presenteert Made In Belgium onder andere Admiral Freebee, Warhaus en The Sore Losers. Tevens heeft het festival dit jaar niet twee podia, maar drie. 

Made In Belgium vindt dit jaar voor het eerst in het najaar plaats, waar het volgens Gebouw-T een betere plek in haar programma heeft. Het geeft tevens de mogelijkheid om uit te breiden naar drie podia, in plaats van twee. Gebouw-T maakt hiervoor gebruik van het naastgelegen ‘Blokstallen 3’. 

Headliners dit jaar; Admiral Freebee, Warhaus en The Sore Losers. De laatstgenoemde stond vorig jaar al op het affiche van het festival, maar moest helaas op het laatste moment afzeggen. De band heeft in maart dit jaar haar nieuwe album ‘Skydogs’ gereleased. Een album vol harde rock ’n roll die doet denken aan Led Zeppelin en de beginjaren van Black Sabbath, met een vleugje van The Ramones. 

Warhaus is het soloproject van Balthazar frontman Maarten Devoldere. Het eerste album ‘We Fucked A Flame Into Being’ wordt gelijk lovend ontvangen door de pers. De plaat is een ode aan de liefde en de ongrijpbaarheid daarvan. Iets waar de nieuwe plaat van Admiral Freebee juist niet over gaat. Zijn album ‘Wake Up and Dream’ gaat juist over leven, de dood, eten, zomer, twijfel en aarzeling. Een fijne rockplaat met catchy hooks.

Naast Admiral Freebee, Warhaus en The Sore Losers maken ook Birds That Change Colour, Tigerhorse en T-Strijd winnaars Archont en The Girl Who Cried Wolf hun opwachting. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl en Ticketmaster.