De laatste tijd komen er steeds meer signalen dat de jubileumtegels die de Bergse dweilbands al jarenlang op de Kaai leggen, flink zijn beschadigd.

 

Diverse geschrokken bandleden hebben inmiddels ook de politiek benaderd met de vraag of we weten wat er precies is gebeurd en wat er door de gemeente aan wordt gedaan om de schade te (laten) herstellen? 

Dat was onder andere een reden voor GBWP om bij het College middels een brief aan de bel te trekken:"Wij zijn van mening dat de tegels een belangrijk onderdeel uitmaken van de Bergse vastenavendcultuur. Ze zijn gemaakt en neergelegd door jubilerende bands en vormen samen een monument dat de belangrijke plaats die de vastenavendmuziek inneemt in onze samenleving symboliseert. Uit de berichtgeving maken we op dat er mogelijk sprake is van schade door een veegmachine of iets dergelijks. GBWP betreurt het dat dit vastenavendmonument er nu zo bij ligt en wij willen graag weten welke partij verantwoordelijk is voor de beschadiging en hoe de schade zo snel mogelijk kan worden hersteld."

Middels een aantal concrete vragen wil deze politieke partij weten wat de gemeente aan volgende stappen uitzet.

... wordt vervolgd