Met deze aankondiging lijkt het of Hét Concertkoor in het lopende seizoen 2016-2017 nu pas ontwaakt, maar schijn bedriegt! 

 

Het koor is er best trots op u de eerste resultaten hierbij te kunnen presenteren; als eerste het jaarlijkse 

 

Kerstconcert op zondagmiddag 11 december a.s. waarvoor wij u van harte uitnodigen!

Hét Concertkoor voert dan het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach uit in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. 

De aanvangstijd is 14:15 uur en de kerk is geopend vanaf 13:30 uur.                                     

                               De ingang van de kerk is aan de Kerkstraat. Het concert duurt tot ca. 17:00 uur.

Toegang € 25,00. Toegangskaarten zijn te koop bij Boekhandel QUIST, Fortuinstraat 24 Bergen op Zoom 

en ook te bestellen via tel. 0164-210112 of via www.hetconcertkoor.nl

 

Voor het eerst in de 15 jaar dat het koor dit prachtige werk op het repertoire heeft, is een uitvoering in de St. Gertrudiskerk mogelijk, een gelegenheid die wij met beide handen hebben aangegrepen! Niets ten nadele over de ambiance van Theater de Maagd waar we dit werk al vier maal uitvoerden, maar al sinds de eerste uitvoering in 2001 was het onze vurige wens dit werk in de St. Gertrudiskerk met zijn gulle akoestiek uit te voeren, maar konden wij telkens als wij Bachs Kerstoratorium hadden geprogrammeerd, niet over de kerk beschikken. 

 

Dit keer hebben we het omgedraaid: we hebben nét zo lang gewacht tot we er zeker van waren dat we voor de komende decembermaand de Gertrudiskerk konden vastleggen en toen pas besloten daar het Weihnachts-Oratorium uit te voeren. 

 

Het kerstconcert wordt om diverse redenen een niet te missen concert! Natuurlijk om het bijzondere solistenkwartet Natalya Kraevsky, Charlotte Stoppelenburg, Alex Vermeulen en Julian Hartman. Daarbij hebben wij het twee jaar lang zonder Natalya Kraevsky als soliste moeten stellen, iets dat zolang wij haar kennen niet voorgekomen is. We zijn dan ook zeer blij dat zij weer terug is! 

Een niet te missen concert bovendien, omdat we  het orkest BACH CAMERATA hebben kunnen contracteren. Zonder uitzondering spelen de musici ervan op topposities in de twee beste orkesten van Nederland! Je krijgt toch niet elke dag topmusici van het Radio Philharmonisch Orkest én van Het Koninklijk Concertgebouworkest over de vloer!             

 

Het schept verwachtingen die ons in ieder geval zeer doen uitzien naar deze uitvoering. Wij hopen straks ook op uw instemming, want er is niet op de musici bezuinigd! Prachtige solisten, een uitstekend orkest en een bevlogen dirigent. 

 

Het Weihnachts-Oratorium is een van de meest geliefde Kerstcomposities aller tijden! Al meer dan 280 jaar wordt dit fenomenale oratorium van Bach door het publiek in de armen gesloten. Prachtige aria's en koren wisselen elkaar af in een jubelende en feestelijke muzikale lofzang op Jezus' geboorte! Laat u samen met het koor en de geweldige solisten vergezellen naar de wereld van de 18e eeuw, begeleid door het vermaarde orkest BACH CAMERATA samen met organist Toine Jimkes onder leiding van dirigent André Telderman.

 

In de kerk richt het koor (zoals de laatste jaren al gebruikelijk) een gezellige kerstfair in rond het concert met een hapje en een drankje na afloop! Met andere woorden: een échte middag uit met prachtige muziek in een ontspannen en feestelijke sfeer! 

Een concert dat u niet wilt missen!