In het weekend van 25 en 26 maart 2017 gaan de deuren van het Facilitair Bedrijf in de Blokstallen 3, CKB en Gebouw-T  open voor het publiek.

 

Iedereen kan een kijkje komen nemen in de ruimten en de studio’s die bol zullen staan van de activiteiten. Ook het buitenterrein bij het Wilheminaveld wordt omgetoverd tot festivalterrein. Zo willen deze organisaties  een open podium bieden aan de vele verenigingen uit de gemeente.

Iedere club die zich wil presenteren is welkom om mee invulling aan het programma te geven. Zij kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het programma wordt heel afwisselend , verleidelijk voor een zo breed mogelijk publiek. In en bij de gebouwen zijn er tal van activiteiten, optredens en er zullen kraampjes staan voor diverse organisaties die zich willen promoten, bijvoorbeeld voor ledenwerving of presentatie van hun activiteiten.  Er komt ook een buitensportprogramma voor kids op het Wilhelminaveld. En er staan het publiek nog enkele verassingen te wachten. Daaraan wordt momenteel hard gewerkt door de studenten van Zinc. events & leisure en het ROC .  Als rode draad wordt de militaire geschiedenis uit de garnizoenstijd door het programma heen geweven waarbij vooral de stallen kazernes en maneges in een nieuwe beleving worden gezet.

Op alle drie de locaties zullen continu optredens gepland staan van Bergse verenigingen en artiesten. 

ook het cultuur onderwijs van het  CKB en ’t Rijks staat garant voor een bijzonder programma.  Het idee is om een estafette van optredens te maken zodat we  een gevarieerd programma aanbieden. 

Met de “Kick-off” wordt de start ingeluid van het evenementenseizoen 2017. In 2016 vond de eerste editie plaats die 2000 bezoekers trok en zo’n 40 deelnemende organisaties.  Niet alleen culturele clubs zijn welkom, zeker ook maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, jeugd- en seniorenclubs worden uitgenodigd om deel te nemen. Het programma loopt zowel op zaterdag 25 maart als zondag 26 maart van 11:00 tot 18:00 uur. 

 

Natuurlijk  wordt er aan de inwendige mens gedacht. Er worden loungecafés ingericht voor een hapje en een drankje maar vooral om elkaar te ontmoeten.  

Belangstellende verenigingen en organisaties kunnen  vanaf zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Stichting Facilitair Bedrijf 

Gebouw-T’  

het CKB 

’t Rijks