Waanzinnig FEEST’ dat is het motto voor dit jaar op zaterdag 7 januari van het nieuwe jaar (21:00 uur)  in Evenementenzaal De Stoelemat.

 

 

Ik moest maar eens met Arjen de Groot praten, vertelde me Herman Bierhuizen. “Die blazers zijn immers allemaal een beetje gek.” Had hij me al eerder verteld. Dus was het contact met Arjen snel gelegd, waarbij ik hem als eerste vroeg of we als publiek nog met een bepaald thema rekening moeten houden?

 

“We hebben dit jaar geen specifiek thema, dus geen jubileum of speciale artiest maar uiteraard wel het bekende Flat Out motto 'feest!' Het Nieuwjaarsconcert is op zaterdag 7 januari 2017 vanaf 21 uur in De Stoelemat in Bergen op Zoom.” 

 

Natuurlijk wil ik weten wat Flat Out voor ons in petto heeft en of we nog extra dingen kunnen verwachten. “Zoals bij ieder optreden gaan we ervoor om de mensen een waanzinnig swingende avond te bezorgen, het maakt ons niet uit of dat voor 15 of 1.500 man is. In het geval van De Stoelemat gaan we natuurlijk wel voor een volle zaal, jaarlijks gemiddeld zo'n 1.500 concertbezoekers. Dit jaar zijn er geen gastoptredens, we maken de avond met onze vaste ploeg. Uiteraard proberen de blazers er altijd wel een extra act aan toe te voegen (op dit moment was nog niet bekend welke act de blazers zullen gaan doen).”

 

Ik heb zelf Arjen altijd als één van de 'gekken’ van de band gezien. De man kan de meest vreemde porems trekken, weet zijn medeblazers tot de meest opvallende acts te bewegen maar zorgt er ook voor dat de andere muzikanten en zangers weer eens op het verkeerde been gezet worden. Met zo’n stelletje muzikale idioten wordt elk optreden vanzelf een feestje. Echter, we mogen niet vergeten dat Arjen afgestudeerd is aan het Conservatorium in Rotterdam. Als freelance trompettist werkte Arjen met diverse (big)bands en hij deed verschillende radio- en tv-optredens in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft hij zijn medewerking verleend aan grote musicalproducties zoals Miss Saigon, Elizabeth, Sound of Music, Crazy For You, Jezus Christ Superstar, Assassins, Honk!, The Wiz en Tarzan. We praten hier dus over een grote jongen in de Nederlandse muziekscène. Dit is een topatleet die de noten inademt, verteert en weer voor de meest bijzondere muzikale oprispingen zorgt.

 

Al behoorlijk wat jaartjes zit Arjen bij de band Flat Out. Hij heeft al behoorlijk wat met de band meegemaakt maar toch wil ik van hem weten wat hij van het concert verwacht, wat zijn rol is in de band en waarom hij eigenlijk in deze Bergse band wil spelen?

 

“Door het jaar heen doen wij uiteenlopende optredens, door het hele land en ook in het buitenland. Daar zijn altijd een aantal optredens bij die ieder jaar terugkeren zoals ons Nieuwjaarsconcert in De Stoelemat. Het leuke daarvan vind ik dat je bij al de terugkerende optredens inmiddels een vast publiek hebt opgebouwd waardoor het ook voor ons een feest der herkenning wordt. Het is superleuk als je mensen weer ziet verschijnen en reacties leest Facebook.

Ik ben de trompettist van de band. Dat betekent trompet spelen, interactie met publiek, af en toe wat door een microfoon brullen en natuurlijk leuke acts verzinnen. Daarnaast ben ik ook nog verantwoordelijk voor de boekingen van de band, zorg voor het contact met de klant en het afstemmen van de afspraken zodat de condities bij ieder optreden zodanig zijn dat we er een knallend feest van kunnen maken.

Flat Out is een van best georganiseerde bands die ik ken en dan bedoel ik niet alleen in zakelijk opzicht maar vooral ook in muzikaal opzicht: alle nummers worden met zorg uitgekozen, er wordt nagedacht over de beginnetjes en over de eindjes, een kop en een staart en er wordt altijd heel goed gelet op herkenbaarheid. Daar hou ik van!”

 

Natuurlijk wil ik weten wat de persoonlijke voorkeur van Arjen is en daarom leg ik hem de vragen voor wat hij het liefste speelt en wat zijn input is bij de muziek die Flat Out brengt. 

“Eigenlijk maakt het mij niet zo veel uit, ik speel covers, musicals, big bands, klassiek en nog vele andere stijlen. Belangrijkste motivatie voor mij is dat het goed en serieus gedaan wordt. Het doel is om mensen, kijkers en luisteraars, te bereiken.

Binnen Flat Out mag iedereen meedenken over het repertoire dat we spelen. Als iemand een goed nummer heeft gehoord dan zetten we die meestal in de groepsapp. Op die manier wordt er heel wat gediscussieerd over nieuw repertoire. Iedereen levert daar op die manier dus zijn of haar bijdrage aan.”

 

Ik ben benieuwd wanneer voor Arjen het concert geslaagd is en waarom het publiek deze avond massaal naar de Stoelemat moet komen?

“Het concert is voor mij geslaagd als ik gemerkt heb dat er interactie tussen band en publiek is geweest. Wij geven vanaf het podium heel veel energie om de mensen op te zwepen, vanuit de zaal krijgen wij energie terug als mensen mee dansen, zingen en uit hun dak gaan. Als die wisselwerking ontstaat is het concert geslaagd.

Flat Out is een hoog energieke band die in staat is om samen met het publiek en hele toffe avond te bouwen. Dat werkt voor kleine en grote groepen maar aangezien we genoeg ruimte hebben in De Stoelemat gaan we in dit geval voor de deinende massa!”

 

Ok, nog even de feitjes over kaartjes te koop, hoeveel, etc. ?

De voorverkoop is al gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Waterput, Primera Zonneplein, Primera Halsteren, 't Vierde, Rookshop de Schelde en VVV Bergen op Zoom. Uiteraard zijn ze ook te bestellen via de webshop van De Stoelemat (www.uwlocatie.com). Het is altijd een druk bezocht concert dus om tijd (en geld) te besparen zou ik aanraden om vooraf alvast kaarten te kopen!

 

Zo eens even terugkijken op bij voorbeeld...... editie 2011?