De Maatschappelijke Opvang van WijZijn Traverse Groep heeft een donatie gekregen van 2150 euro, van de twee Lion clubs van Bergen op Zoom, en de Lion Clubs in Roosendaal, Steenbergen en Etten- Leur.

 

Met het bedrag heeft Wij Zijn Traverse Groep slaapzakken gekocht voor de dak- en thuislozen in de regio.

Er is vriesweer op komst. Daarom gaat vandaag de zogenaamde winterregeling voor daklozen van kracht, in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht  De Maatschappelijke Opvang van WijZijn Traverse Groep in Bergen op Zoom heeft dan voor elke dakloze een bed beschikbaar.

Lion Clubs schenken slaapzakken
Toch zijn er mensen die tijdens de vrieskou buiten de opvang overnachten. Bijvoorbeeld omdat ze niet met anderen in een gezamenlijke ruimte willen slapen, en zelf een alternatieve slaapplaats hebben gevonden, meestal zonder elektriciteit en verwarming.  Voor hen biedt een slaapzak de broodnodige warmte. WijZijn Traverse Groep heeft van de donatie van de Lion Clubs inmiddels slaapzakken aangeschaft, die warm blijven tot zeven graden onder nul. Medewerkers van de Maatschappelijke Opvang hebben de slaapzakken uitgedeeld. Medewerkster Hester de Graaf: “We zijn heel blij met deze donatie en willen de Lion Clubs graag van harte bedanken!”