Hendrik Boot is een Bergse kunstenaar die zeker tijdens de Vastenavend nooit stil kan zitten.

 

 

 

 

Ik ken hem al heel wat jaartjes en altijd gedurende deze periode is hij altijd wel betrokken bij een of andere expositie.

 

Dat is ook dit jaar weer het geval ondanks dat hij eerst weinig wilde doen. ‘Ik had weinig tijd voor nieuw werk maar het is toch een aardige collectie om te bekijken.’ En dat bekijken kunnen we doen in zijn eigen atelier aan de Dumontsdreef 2 te Bergen op Zoom, of wel d’n Pisoek. Ook aanstaande zondag is zijn atelier open tussen 14:00 uur en 17:00 uur.

 

 

 

‘Ik noem de expositie maar “Endrik 2017”. Het is wel een beetje uit de loop misschien maar aan de andere kant is het wel mooi op de route naar de “Geit”!

 

 

 

Wie Hendrik een beetje kent weet dat hij juist bijzonder aangetrokken wordt door het Vastenavendfeest. Het komt in al zijn facetten voorbij en je wordt in zijn werken getrokken als je de straatjes vol dweilende krabben aanschouwt, of de dampende cafés, de stilte van de late uurtjes als stille straatjes naar huis kerende dweilen laat zien. Maar ook het levendige van de optocht, de 11e van de 11e bij de Geit en nog meer van dit soort hoogtepunten is terug te vinden in Hendriks werk. Zijn aquarellen en schilderijen worden gekenmerkt door een impressionistische stijl en het juist die stijl die je doet onderdompelen in het Bergse volksfeest.  Het is dan ook niet voor niets dat de Vastenavendwandeling zijn atelier heeft opgenomen in haar wandelroute.

 

 

 

Wie graag een afspraak wilt maken omdat je zondag verhinderd bent, neem even contact op met Hendrik middels zijn email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. want het is beslist de moeite waard om zelf eens een kijkje te nemen.