Looporkest De Leutige Krabben dat was zijn grote passie.

 

Als bas en tamboer had Bastin zijn hart verknocht aan dit vermaarde looporkest. Maar ook buiten de muzikale inbreng was Bastin van grote waarde voor de band. Het prachtige evenement dat in de zomer georganiseerd wordt zodat de stad vol zit met gezellige bands en looporkesten uit heel Nederland en zelfs uit België kwam elk jaar weer mede tot stand omdat Bastin er alle tijd en energie in stak.

Net voor de optocht was het dus tijd voor de band die dit jaar 'n 'Art vor Vastenavend mocht ontvangen voor onmetelijke bijdrage aan de Vastenavend, om een officieel moment te houden. Allereerst werden de uitbaters van Café De Ponderosa in het zonnetje gezet. Ze werden bedankt voor al die jaren dat de band hier haar Thuis'ave mocht hebben en de goede zorgen van de mensen van de Ponderosa kreeg.

Daarnaast was het tijd om even stil te staan bij de 19 jaren die het trouwe lid Bastin van Elszakkers aan het Looporkest De Leutige Krabben had gewijd. Bastin zal het in de toekomst wat rustiger aan gaan doen want de huidige combinatie van werk, andere bezigheden en de Leutige Krabben is een beetje teveel van het goede. 'Weet je Sonn, ik had misschien nog wel een jaar door kunnen gaan, of misschien wel tot 2 x ellef jaar, maar het is echt goed zo. Ik voel dat ik nu moet stoppen en de rust moet vinden om andere dingen op te pakken. Maar dat ik ze zal missen dat is duidelijk.' Een traan stond Bastin dan ook in het oog onder de lovende woorden van de voorzitter en van Sooi die nog wel even wist te vertellen dat Bastin zijn hulp had toegezegd als het nodig zou zijn. 'Dat komt mooi uit, want we hebben nog de muziekinstallatie nodig voor deze zomer als we ons festival weer houden!' Aldus Sooi Koolen met een grote glimlach op het gezicht.

En toen was het tijd voor de grote optocht, want ook daar doen De Leutige Krabben elk jaar aan mee!