Veel te vertellen, dat is wat Ellen en Marcel van d'Engelenburgh ons te vertellen hebben:

 

Het concert van 26 februari was onvergetelijk, een uitvoering van concertgebouw-kwaliteit, zo dicht bij huis. Erwin Rommert Weerstra danste met zijn vingers over de toetsen vanaf de eerste noot en het was terecht dat de middag uitverkocht was. Je hoeft niet ver te reizen voor niveau !

Nog nauwelijks bekomen van dit adembenemende high tea-concert (lees het verslag op onze site), kijken we al uit naar de komst van schrijver Hans Muiderman op zondag 12 maart. Twee weken later volgt opnieuw een muziekmiddag om niet te missen. Meer daarover in de bijgaande nieuwsbrief. Wees er bijtijds bij om te reserveren, want de belangstelling groeit. En u weet het: ook voor een privé-evenementje zoals een lunch, high-tea, presentatie of bijeenkomst kunt u bij ons terecht.  Naast de mooie en gevarieerde middagen vragen we alvast aandacht voor de Rabobank Clubkas Campagne, waarmee u invloed kunt hebben op een bijdrage door de bank aan ons.

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen 

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh 

d’ Engelenburgh heeft weer een aantal evenementen op het programma staan. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de prima sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl. 

 

zondag 12 maart - 14.15 uur, kaarten  € 12,50

Winterverhalen bij het haardvuur

Net als vroeger, gezeten om een knappend haardvuur, luisteren naar verhalen. De schrijver Hans Muiderman komt vertellen. Gitarist Robin Ros begeleidt. Een middag vol ouderwetse gezelligheid en met nostalgische drankjes en hapjes.   Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de schrijver en de gitarist. Ook zijn met korting enkele boeken te koop. Maximaal twintig belangstellenden kunnen daarna deelnemen aan een heus winterdiner à 17,50 (wel reserveren).

 

Hans Muiderman publiceerde als jong dichter in de Groene Amsterdammer, stond op het podium, schreef liedteksten en regisseerde voor cabaret. Hij heeft inmiddels diverse romans op zijn naam staan. Zijn laatste roman HANK & HEINRICH werd op 1 oktober jl. onder grote belangstelling gepresenteerd. Het is een ontroerende roman over herinneren en vergeten. 'Muiderman is een herinneringen-onderzoeker' schreef een recensent. In april verschijnt zijn boek Hanze! daar waar de reis naar toe gaat. Het motto zal een citaat zijn uit de roman ‘De rustelozen’ van Linn Ullmann ( dochter van Ingmar Bergman en Liv Ullmann): 'Zien, herinneren, begrijpen. Alles hangt af van de plaats waar je staat.' Dit thema vormt een rode draad in zijn werk. 

 

Robin Ros begon op zijn 16e met gitaarspelen en ontdekte snel dat dit zijn passie was; hij oefende uren aan een stuk. Naast het gitaarspelen behaalde hij een diploma in het Recht en een propedeuse in de Accountancy. Sinds 2014 is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In dat jaar won hij de tweede prijs in de amateur-categorie op het Twents Gitaar Festival. Hij werd eerste tijdens het EGTA concours in de professionele en studentencategorie in 2015. Robin geeft ook les aan zo’n 25 leerlingen in Hoeven, Oudenbosch en Geertruidenberg en hij verzorgt gitaar-projecten op basisscholen, genaamd 'Magische snaren'. Sinds september 2016 bespeelt Robin een Ramirez 1a ; d’Engelenburgh had de primeur daarvan tijdens het Open Monumentenweekend.  

 

Het merk Ramirez is groot geworden door Andres Segovia, die veel heeft betekend voor de klassieke gitaar door het repertoire te vergroten; hij vroeg niet-gitaristen (vaak pianisten) om voor gitaar te schrijven, zoals Castelnuovo-Tedesco en Torroba omdat hij vond dat de gitaar een klein en ondermaats repertoire had. Dankzij hem werd de gitaar als concertinstrument gezien en werd het weer serieus genomen als instrument op zich. Vóór Segovia's tijd was de populariteit van de gitaar flink afgenomen door zijn zachte volume. 

Segovia kwam als jongen bij Ramirez aan en speelde op een gitaar in het atelier. Ramirez was zo onder de indruk dat hij zei “Neem deze gitaar.” Waarop Segovia antwoordde “Maar ik heb het geld niet.” Ramirez antwoordde: “Betaal mij door erop te spelen en concerten te geven.” Sindsdien is het een van de grootste bouwers van de wereld. Het 1e model is het absolute topmodel van de bouwer. Deze gitaar kostte in 1987  7.500 gulden, een nieuwe kost nu 14.500 euro.

 

 

zondag 26 maart - 14.15 uur, kaarten  € 12,50 - Klarinet Collectief Dordrecht en Lerato 

Een fascinerende middag met een klarinet-ensemble (maar liefst 10 klarinetten !)  en gitarist  Jaap Majoor met sopraan Janneke Daalderop. 

Het Klarinet Collectief Dordrecht biedt (licht)klassiek- tot amusementsmuziek en soms zelfs jazz. Vandaag brengen zij delen uit de Dreigrosschenoper van Kurt Weil en het divertimento nr. 3 van Mozart. Na de pauze verrassen Janneke Daalderop en Jaap Majoor u met moderne Spaanse liederen en muziek van onder andere Schubert. Majoor is bekend van het Twents Gitaarfestival. 

Het Klarinetcollectief is een ensemble voor gevorderde leerlingen met een gevarieerd repertoire. ‘Van Bach tot the Beatles.’ Het collectief staat onder leiding van Sebastian Petersen. Petersen studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, waar hij afstudeerde in 1998. Van 1999 tot 2000 was hij eerste klarinettist in de musical ‘Oliver!’ van Joop van den Ende. Momenteel dirigeert hij vier orkesten en ensembles (zoals EnsembLeChatNoir).  

Jaap Majoor studeerde aan het conservatorium van Enschede en daarna aan de Messiaen Academie waar hij zich specialiseerde in kamermuziek. Zijn master behaalde hij in Leuven. Jaap speelde o.a. op het Twents Gitaarfestival, het Ensc Guitar Festival (Hongarije) en in de spiegelzaal van het concertgebouw in Amsterdam. Momenteel is hij voorzitter van het Twents Gitaarfestival en docent aan het Antwerps Conservatorium. 

Janneke Daalderop vervolgde na haar studie Klassieke zang met de Joint Music Master of New Audiences and Innovative Practice (Koninklijk Conservatorium Den Haag, Master of Music in 2010). In de winter van 2003 won ze de 1e prijs in het internationale festival Zwoeki I Kraski Mir.  Ze nam deel aan talloze grote uitvoeringen en was te horen in grote theaterzalen. Als stemcoach en dirigent staat zij geregeld voor popkoor A Lot Of in Barendrecht. 

 

Kom naar het OPEN PODIUM op 31 maart

Vrijdagavond 31 maart is het Open Podium voor musici en zangers. Aria’s en liederen uit opera, operette en musical zijn mogelijk, evenals ballades en instrumentale muziekstukken.

Deelnemers brengen zelf hun bladmuziek mee, optreden gaat in volgorde van binnenkomst. Een professionele pianist is aanwezig ter begeleiding. Voor harpspelers staat een echte Camac-harp klaar. Afhankelijk van de opkomst wordt getracht ieder tweemaal aan bod te laten komen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. 

De entree is zes euro. Ook luisteraars zijn van harte welkom, want publiek is natuurlijk onmisbaar. 

 

Reserveer ook eens een lunch of high-tea met vrienden! Zend een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Let alvast op de volgende data:

9 april Viaggio

23 april Young Piano Masters

14 mei Drie dolle diva’s

4 juni Jazz met Pinksteren

18 juni Duo Beth en Flo

 

 

Rabobank Clubkas Campagne 

Stichting d’Engelenburgh doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ieder met een rekening bij de Rabobank kan een stem uitbrengen op ons, waarmee wij dan financieel worden gesteund. Hoe meer stemmen, hoe meer armslag wij krijgen om stappen te zetten op cultuurgebied. Steunt u ons?

 

Rekeninghouders ontvangen een code om te stemmen. Hiermee bepaalt u de hoogte van de bijdrage. Vanaf donderdag 6 april t/m dinsdag 18 april kunt u via een stemsite uw stem uitbrengen op de verenigingen en/of stichtingen die u een warm hart toedraagt. Ieder ontvangt vijf stemmen, waarvan twee stemmen op dezelfde vereniging uitgebracht mogen worden.