Vragen, die had ik alle leden van de Bergse politiek voorgelegd in het kader van de komende landelijke verkiezingen, zo ook aan het college. Dit is hun antwoord:

 

Beste Sonn, 

 

Je hebt onlangs aan alle leden van de gemeenteraad vragen gesteld over de komende verkiezingen.  Die vragen zijn ook gesteld aan de collegeleden. Op hun verzoek beantwoord ik die in zijn algemeenheid.  Het is voor hen wat lastig om aan te geven op welke partij ze gaan stemmen.  We willen het dus graag houden bij de volgende beantwoording: 

 

Wij vinden het als college van burgemeester en wethouders belangrijk dat je gebruik maakt van het recht om te stemmen. Het is letterlijk een voorrecht in ons democratisch bestel. Door te stemmen kun je laten weten wat je belangrijk vindt. Het is een moment om je uit te spreken. 

 

Op welke partij je dat doet, moet iedereen voor zichzelf weten, maar maak gebruik van je recht om je stem letterlijk te laten horen. 

 

Als het gaat om ‘kernitems’ dan geldt ook daarvoor dat die voor iedereen wellicht een andere prioriteit kennen en per persoon kunnen verschillen. Veiligheid is bijvoorbeeld een belangrijk thema, maar omdat we (gelukkig) niet allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde over zaken denken, kunnen bepaalde thema’s voor de één belangrijker zijn dan voor de ander. 

 

Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt voor je verhaal op BoZinbeeld. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Erwin Stander

Communicatie gemeente Bergen op Zoom