Het Concertkoort brengt Passieconcert

 

Staat in de passietijd het lijden en sterven van Jesus centraal, in het Stabat Maten is het Jesus' treurende moeder Maria. Hét Concertkoor verbindt oude compositie met gloednieuwe die dezelfde thematiek herbergen: dit concert is daarmee meer dan een traditioneel passieconcert maar brengt u tevens een muzikale uiting van mededogen voor de ontelbare moeders die vandaag de dag hun kind verliezen door oorlogsgeweld, terreur of brute repressie. De muziek verandert in de loop der tijd weliswaar qua stijl, het beladen onderwerp en de schoonheid ervan niet! Ook in muziek is passie en compassie van alle tijden!

Kom op zondagmiddag 26 maart 2017 luisteren naar het PASSIECONCERT met een prachtig en ontroerend programma, door Het Concertkoor en nagenoeg hetzelfde solisten ensemble dat in 2015 het fenomenale oratorium 'Annelies' van James Wtihbourn uitvoerde en waarover de recensent van BNdeStem schreef:

"Met de uitvoering door Hét Concertkoor, een uit uitstekende professionele zangers bestaand dubbelkwartet, voortreffelijke instrumentalisten en een prachtige jonge sopraan in de rol van Anne werd Annelies een waardevol oorlogsmonument..*