Zondag 9 april speelt Viaggio in d’Engelenburgh. Op reis met een muzikaal, ontroerend en soms cabaretesque trio. Viaggio brengt franse, italiaanse, spaanse en amerikaanse nummers en muzikale gedichten.  

 

Een heerlijke middag die prikkelt om het voorjaar te vieren!

 

Viaggio (Piet van Tienen, Yvonne Frijters en Marijke van Hooff)  kent een uitgebreid repertoire, variërend van uitbundig naar weemoedig, van ‘groot uitpakken’ naar ‘klein inpakken’. De nederlandstalige liedjes zijn van eigen hand en vallen op door hun poëtische zeggingskracht. 

Viaggio werd in 2010 opgericht. Inmiddels verschenen diverse cd’s: ‘Verblijf met vrienden’ en ‘ C’est  le voyage qui compte’. Van luisterliedjes naar opzwepende tango’s, van kleine plaatsen naar verre oorden: Viaggio weet te vervoeren.

 

Piet van Tienen speelt twee prachtige eigen composities op zijn vermaarde accordeon. Yvonne Frijters zingt o.a. ‘Life is beautiful’ van de bekende film ‘La Vita è Bella, en Marijke van Hooff schreef een gedicht bij Piet van Tienen’s compositie ‘Bird’s Eye View’. 

Natuurlijk worden ook enkele nederlandstalige liedjes van de cd ‘Verblijf met vrienden’ gezongen. 

 

reserveren

De middag op 9 april (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De toegang bedraagt € 12,50, (inclusief koffie en lekkers). 

Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reserveer bijtijds, de belangstelling blijkt groot. Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici. 

 

 

over de uitvoerenden

Piet van Tienen speelt accordeon, piano en saxofoon, gaf jaren schoolmuziek en maakte deel uit van een groot aantal orkesten. Hij is in Breda bekend van het Jazz-festival en leider van o.a. Trav’lin’ Light en Audubon. In 2010 richtte hij Viaggio op waar hij de arrangementen voor schrijft. Jaren geleden begon hij met het op muziek zetten van gedichten en liedteksten van Marijke van Hooff.

 

Yvonne Frijters houdt van zingen en heeft geluk dat zij kon werken met diverse muzikanten, waardoor zij ervaringen opdeed met het uitvoeren van diverse muziekstijlen als blues, soul, pop, ballads en kleinkunst. 

Yvonne speelt en zingt ook bij Cabaret Van Zolder, bij theatergroep Perplex en theaterhuis Zuid. Ze leerde Piet van Tienen kennen bij het project Brel op zijn Brabants.

 

Marijke van Hooff besteedt, naast het schrijven van proza, poëzie en liedteksten, graag tijd aan zingen.

Vanaf de oprichting maakt ze deel uit van Viaggio waar ze gedichten leest en zingt. Bij kwartet Chestnut ontfermt ze zich over de sopraanpartij. Zij won in 2012 de cultuurprijs van Halderberge. In november 2014 verscheen haar bundel ‘Zij die mij bewoont’.