×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/artikelen/20180528taptoe
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Zaterdag 27 mei is als proef de Taptoe op de Grote Markt in Bergen op Zoom in zijn geheel live gestreamd via de eigen Facebook pagina van de organisatie.

In overleg met partners is deze stream aan het begin van het evenement gedeeld op Facebook door Aangenaam Bergen op Zoom en Kijk op Bergen op Zoom om een vliegende start te maken wat betreft het bereik.

 

Na een kleine week terugkijken zijn de kijkersaantallen indrukwekkend. Ruim 177.000 mensen zijn bereikt de afgelopen dagen via Facebook. Op de avond zelf stond de teller al op 140.000, met een geweldig aantal videominuten. Door de optredens los van elkaar online te plaatsen gedurende de afgelopen dagen is dit aantal groeiende en is het realistisch te denken dat de 185.000 mensen worden aangetikt in de komende dagen. Dit zijn cijfers waar we zelf nog nooit mee te maken hebben gehad en zijn behoorlijk onder de indruk gezien het beperkte budget wat beschikbaar was.

 

Wat ons betreft een ongelooflijk succes, wat laat zien dat er ruimte is om online activiteiten te organiseren naast het oorspronkelijke evenement. 

 

Met een geschat aantal bezoekers van 3000 tot 3500 aan publiek op de Grote Markt en de online cijfers kunnen we met recht trots terugkijken op de afgelopen editie van de Frans Marcus Memorial Taptoe.

 

Veel kijkers en bezoekers van de Facebookpagina komen van buiten de stad, wat meteen een mooie promotie is bij een grote groep mensen die je misschien anders niet kan bereiken via de traditionele weg. 

 

Misschien helpt deze proef mede organisatoren in de stad om na te denken zijn of haar evenement via social media ‘anders’ te profileren. De beleving is toch het grootst als je er live bij bent, maar niet iedereen kan er altijd bij zijn.

 

Organisaties die graag willen weten hoe e.e.a. georganiseerd is geweest kunnen contact opnemen met Johan, verantwoordelijk voor de technische productie van de Taptoe, hij komt graag langs om uit te leggen hoe eenvoudig soms zaken zijn in te richten. 

 

Bovenstaande is een mooi vertrekpunt voor de editie in 2019. Samen met sponsoren gaan we proberen het evenement nog verder te brengen, wat ons betreft live en online…

 

Ook benieuwd naar de video’s? www.facebook.com/TaptoeBergenopZoom

Fotograaf - Bastin van Elzakkers

{gallery}artikelen/20180528taptoe{/gallery}