Het wordt spannend in De Maagd als vanaf donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni elke dag de opvoering Legally Blonde gebracht wordt.

Er wordt op dit moment erg hard gerepeteerd en dus willen wij meer weten van deze productie. Wie anders dan Henk Witjes die er ons alles over kan vertellen:

 

"Hoi Sonn.

 

Legally Blonde is een Amerikaanse Feel Good musical. Een beknopte inhoud.

De hoofdpersoon Elle Woods vertegenwoordigt het jonge Amerika. Het modebewuste meisje, dat een verliefd is op Warner. Een zoon uit een gerenommeerde advocatendynastie. Hij vertegenwoordigt het oude, hiërarchische Amerika. Elle wordt gedumpt door Warner als hij naar Harvard gaat om zijn rechtenstudie aan te vangen. Elle, tot nu toe versleten als een dom blondje reist Warner achterna om te bewijzen dat ze genoeg in huis heeft om advocaat te worden. Hiermee hoopt ze Warner opnieuw voor haar te winnen.

Het is een musical met doorgecomponeerde muziek. Onder vele gesproken teksten zit muziek. Dit vraagt enorm veel timing. Daarbij ligt de lat choreografisch enorm hoog.

The Musicompany durft het aan scenes te spelen met 35 mensen op het toneel, de drie disciplines van het muziektheater dans, zang en spel in sprankelende scenes neer te zetten. Vele beroepsgezelschappen wagen zich hier niet aan.

 

Wij zijn vanaf september 2016 met deze musical bezig. Tot maart is vooral de nadruk gelegd op de afstemming tussen zang en zeer ingewikkelde orkestpartijen en choreografie. De spelscenes zijn op een aparte avond met de regisseur ingestudeerd en zijn op de reguliere donderdagavond ingepast in het geheel. Wij hebben gekozen voor Legally Blonde omdat er voor iedere speler wel een rol in zit.

The Musi company is een enthousiaste club die graag beweegt. OP dansgebied is het een enorme uitdaging, waarbij de lat bewust zeer hoog is gelegd. De discipline om muziek en gesproken tekst te harmoniëren is voor de club een nieuwe discipline.

Het is qua naam een publiekstrekker. Het publiek krijgt een sprankelende show voorgeschoteld, waarin in hoog tempo de scenes naadloos in elkaar overvloeien met prachtige nummers, vlotte, swingende scenes en regelmatig visueel spektakel. 

Het publiek moet massaal komen omdat er in de Maagd door beroepsgezelschappen geen grote producties worden gespeeld. Wij springen dus in het gat. Deze musical wordt op een hoog kwalitatief niveau uitgevoerd. En zie hier een passage uit het voorwoord van de regisseur in het programmaboekje:

Een bijzondere productie met dynamische muziek, choreografieën waarbij de lat erg hoog is gelegd en  sprankelende spelscenes, waarbij het oude Amerikaanse establishment in aanraking komt met het frivole Californische, modebewuste leven. Laat u meevoeren in het verhaal met een onverzettelijke Elle Woods, een arrogante professor Callahan, een geprogrammeerde Warner uit een advocatendynastie, een integere Emmet, de opzwepende Brooke, de feeks Vivienne, de zotte Paulette, de sprankelende Delta NU meisjes en vele inspirerende types.  

De tickets zijn te krijgen via de site van De Maagd of via de site van The Musicompany. De prijs 1e rang is €22,00, 2e rang is € 17,50 3e rang is €12,50. Inclusief consumptie.

De voorstellingen: donderdag 22 juni om 20.00 u, vrijdag 23 juni om 20.00 u, zaterdag 24 juni om, 20.00 u, zondagmiddag 25 juni om 14.00 u.

 

De productie is voor ons geslaagd als de mensen enthousiast de zaal uitgaan en als alle voorstellingen zijn uitverkocht. Deze voorstelling kan je eigen niet missen.

 

 

The Musicompany staat voor geweldig enthousiasme, goede zangkwaliteit, spectaculaire choreografieën en sprankelend en vlot spel. "