Het belooft een mooi evenement te worden op 7 oktober aanstaande als Den Enghel de locatie is voor een nieuw Cultureel - Literair evenement.

 

Initiatiefnemers Sonn Franken van BoZinBeeld.nl en Frank Nuijten van o.a. Den Enghel zijn er duidelijk over:'Er is zoveel talent en er gebeurt zoveel in en rondom Bergen op Zoom. We willen het een podium geven middels een fraai evenement.' Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan het programma. 'We hebben nu al 12 schrijvers die zich aangemeld hebben. Ze komen uit Nederland, België en er komt zelfs een schrijfster uit Senegal, Afrika, speciaal voor deze dag helemaal over naar Bergen op Zoom.' Aldus een enthousiaste Sonn Franken. 'Middels mijn connecties met Boek10, een signeerclub uit België (Schrijvers der Lage Landen) en binnen onze eigen omgeving kwamen we al snel tot een aantal aanmeldingen. We willen schrijvers hiermee de kans geven zichzelf te presenteren, hun boeken te tonen, het publiek de kans geven boeken te laten signeren, maar ook om het publiek iets te vertellen over de achtergronden van de verhalen en over het schrijven op zich.'

 

Maar beide initiatiefnemers gaan duidelijk nog een stap verder. 'We willen ook kunstenaars de kans geven iets van hun werk te laten zien. We hebben met Den Enghel een prachtige locatie met veel mogelijkheden. Zo willen we de dag juist voor een heel breed publiek toegankelijk maken.' Weet ons Frank Nuijten te melden. 'We zijn nog op zoek naar mensen die iets hebben te vertellen of te laten zien. Kunstenaars als fotografen, schilders, tekenaars of beeldhouwers.' Inmiddels hebben de eerste kunstenaars al aangegeven mee te doen.

 

De dag wordt natuurlijk ook aangevuld met muziek en theater. 'Het is de bedoeling om een zo breed mogelijk beeld te geven van culturele kunstuitingen. Er gebeurt ontzettend veel in de omgeving en er is veel te doen, maar veelal wordt het gefragmenteerd aan het publiek gepresenteerd. Wij willen een laagdrempelige dag organiseren waarbij het leuk en informatief, interessant en onderhoudend is. Daar horen ook workshops bij. Kortom, een dag voor iedereen.

 

Als er nog kunstenaars zijn die hun bijdrage willen leveren, theatergezelschappen dan wel muzikanten dan horen 'Frank en Sonn dat graag. Mensen kunnen zich aanmelden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna ze altijd reactie krijgen.

 

'Het wordt echt een bijzondere dag, maar daar horen jullie binnenkort nog veel meer over.' Aldus Frank Nuijten en Sonn Franken.