60 jaar bestaat de karakteristieke volkswijk De Zeekant, maar daar komt binnen kort een eind aan.

De laatste huizen worden gesloten en de volledige wijk zal worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw die meer aan de verwachtingen van de moderne tijd voldoet. Het was de aanleiding voor Silvain van den Berg om met weemoed terg te denken aan zijn jeugd die hij in deze wijk doorgebracht heeft. Het bracht hem op het idee om een reünie te houden. Hij zette zijn plan op facebook en voor hij het wist had hij medestanders die de schouders onder een dergelijk evenement wilden zetten, maar ook de eerste aanmelders kwamen al binnen. De reacties liepen al snel in de honderden en dus was het tijd om het plan vorm te geven.

Zelfs Stadlander en het Buurt Cultuur Fonds waren enthousiast. Afgelopen zondag 25 juni was het dan zo ver. De leeftijden liepen uiteen van dik in de '80 tot baby's die nog geen jaar oud waren. De meesten waren er al om twee uur in de middag en gedurende de hele middag bleef het aantal bezoekers groeien. Oude verhalen werden opgehaald, vriendschappen versterkt en herinneringen zorgden hier en daar voor de nodige emoties. Een typische volkswijk waar al zestig jaar leed en liefde is gedeeld, dat was je niet zomaar uit met het slopen van de oude huizen. Wat een pracht initiatief van Silvain die alle buurtbewoners en vrienden de kans gaf om met een glimlach afscheid te nemen van hun oude wijk.

De middag was meer dan geslaagd en er gaan nu al geluiden op dat deze reünie maar herhaald moet worden, bij voorbeeld 1 keer in de vijf jaren in het Amalia park aan de Zeekant. Misschien niet eens zo'n verkeerd idee.  Hulde aan mensen als Silvain van den Berg, Ricki Dinkelberg, Els Bakx en al die andere vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan dit prachtige evenement.