Een superspektakel niets meer of minder moet het worden, vandaar dat De Stichting keihard bezig is.

Zondag 2 juli a.s. zal de cast van Shakespeare Verliefd de gehele dag bezig zijn met de allerlaatste repetities. Tijdens deze repetities zal de echte vonk ontbranden, die de maanden hiervoor al is voorbereid.

 

De groep is de hele dag bijeen en dat betekent dat zij rond half één ook met elkaar zullen lunchen.

 

Tijdens deze lunch zal Cees van Broekhoven, één van de schrijvers/bewerkers van het stuk, een worst offeren aan de heilige Clara. Aan de spelers en medewerkers die dan aanwezig zijn, wordt ook een offerande gevraagd. Onder de spelers en overige medewerkers wordt gecollecteerd en de opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan de plaatselijke Voedselbank.

 

Doel van de offerande en een goed gebruik bij De Vierschaar met haar openluchtvoorstellingen is om de voorspraak van Clara te verkrijgen, zodat de voorstellingen onder mooie weersomstandigheden gespeeld kunnen worden. 

 

Patrones

Wist u, dat....

Er op voorspraak van Clara gebeden wordt om mooi weer?

 

Sinds onheuglijke tijden brengen mensen, wanneer er een bijzondere gebeurtenis op handen is, een worst naar de clarissen en wel in alle soorten en maten. (Bij onze zuidelijke buren zijn het eieren in plaats van worst! En aangezien clarissen traditioneel geen vlees eten gaat de voorkeur ook uit naar bv. eieren/kaas/fruit!)  Die ‘worst (of gave) voor Clara’ gaat dan gepaard met een verzoek te bidden voor stralend weer. En dat niet alleen: bij dat mooie weer wordt natuurlijk ook gebeden voor een mooie dag in de dubbele betekenis. Want niet alleen een heldere hemel maakt mensen gelukkig, maar er is méér onder de zon. Dat wist Clara al: haar naam betekent ‘de lichtende’, de ‘heldere’. En die naam heeft zij geleefd tot geluk van velen. Dat heeft mensen ertoe gebracht dit gebruik in het leven te roepen.