Hendrik Boot en Willem Hoedelmans exposeren herkenbare Vastenavendkunst gemaakt van troep en in verf “gevangen” krabben.

Net als voorgaande jaren is er in de aanloop naar de Vastenavend weer een onvervalste Vastenavendkunst expositie! En wel voor de 11e keer! Ditmaal zijn Hendrik Boot en Willem Hoedelmans neergestreken in “Ons Huis”, Bosstraat 18 te Krabbegat (Bergen op Zoom). In deze mooie ruimte wordt u ‘artelijk ontvangen om de nieuwe werken te zien van deze Bergenaren die met eel hun ‘art de vastenavend verbeelden. 

FEEST MET GEBAK VAN ‘OEDELMANS 

Het jubileumjaar inspireerde Willem om zijn collega ‘artelijk te feliciteren. En hoe doe je dat beter dan met cultureel verantwoord gebak! Lekkere hapjes gemaakt uit afvalmaterialen, board, schuim, metaal etc. kenmerkend voor het werk van Willem. Ook zijn carnavelske figuren zijn opgebouwd uit allerlei alledaagse en gekke spulletjes. Bij elkaar vormt dat ineens een vrolijk en kleurrijk geheel, net zoals het vastenavendfeest zelf. Daar komt vaak ook zijn inspiratie vandaan. 

‘ENDRIK VANGT KRABBEN MET VERF

De inspiratie van Hendrik Boot komt ook letterlijk van de straat. Hendrik werkt vaak met de foto’s die hij tijdens het dweilen maak. Dit levert een feest van herkenning met bekende locaties zoals het Beurspleintje, het Bleekveldje en café het Zwijnshoofd. Met snelle penseelstreken zet hij treffend de sfeer en het vastenavendgevoel neer. Warme kleuren en mooie contrasten tussen de blauwe kielen, de gordijnen en de bonte hoedjes. Taferelen van krabben in de cafés, dweilbandjes op straat en de prins met zijn gevolg. En wie weet, zie je ineens jezelf in een schilderij! 

KOM KIJKEN IN ONS HUIS

Kom ook een kijkje nemen op Bosstraat 18! De expositie wordt op 21 januari om 15:00 officieel geopend door Prins Nilles III en is daarna tot 28 februari iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 geopend. Meer informatie vindt u op www.Leutkiek.nl  en facebook Leutkiek.nl