Het ZuidWestHoek College in Ossendrecht heeft vorige week de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum gekregen.

De school voor mavo en voorbereidend mbo laat hiermee zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. 

Om in aanmerking te komen voor de Gouden Schoolkantine Schaal moet de school voldoen aan de ‘Richtlijn Gezondere Kantines’. De schoolkantine van het ZuidWestHoek College voldoet aan de vier basisregels, bestaat voor meer dan 80% uit betere keuzes en minder dan 20% uitzonderingen bij het uitgestalde aanbod en de automaten, biedt groente en fruit aan en voldoet aan acht van de negen uitstralingspunten. 

Directeur van de school, Piet Antonissen, is erg blij met de gouden Schoolkantine Schaal. ‘Het bewijst dat we goed en gezond bezig zijn.’ Het ZuidWestHoek College zorgt voor een omgeving waar gezond eten eenvoudig is met de gedachte dat dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl en ontwikkeling van de leerlingen. In samenwerking met cateringbedrijf De Markies streeft de school naar een aanbod van gezonde drank- en etenswaren. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine van het ZuidWestHoek College; het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. In het kader hiervan wordt op school gewerkt volgens deze richtlijnen en is er door de school beleid geschreven over hoe deze richtlijnen in de school geïntegreerd worden. 

De visie erachter: jongeren zijn de toekomst.  ‘Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. We hopen daarom ook dat de leerlingen er optimaal van zullen profiteren,’ aldus Antonissen.