In de week van 1 t/m 6 oktober wordt landelijk de week van de toegankelijkheid gehouden.

 

In  Bergen op Zoom heeft de Werkgroep Toegankelijkheid een uitgebreid programma voorbereid, wij verwijzen u graag naar de bijlage. Wij zouden het bijzonder op prijs stellen dat u zelf komt ervaren hoe mensen met een beperking omgaan met het vraagstuk van B.T.B. bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid.

 

Wij wijzen u graag op 2 bijzondere onderdelen:

De belevingsroute, deze vindt plaats woensdag 3 oktober om 13.00 uur en vertrekt  bij het voormalige pand van V&D. U wordt in de gelegenheid gesteld om zelf plaats te nemen in een rolstoel en u te verplaatsen met een taststok en afgeplakte bril. Aan het eind van de route is er op de Grote Markt bij De Teerkamer gelegenheid om de opgedane ervaringen te delen.

 

Minisymposium: Dit vindt plaats op zaterdag 6 oktober in Het Zwijnshoofd en begint om 14.30 uur (inloop om 14.00 uur). Gespreksleider Ad Rooms zal de aanwezigen mensen met een beperking uitdagen om te vertellen hoe ziji het ervaren om te winkele, sporten en te recreëren.

 

 

In de week van 1 tot en met 6 oktober 2018 wordt landelijk de week van de toegankelijkheid gehouden met als thema  “Lekker vrij-doe wat je wilt”. In Bergen op Zoom zijn een aantal belangenorganisaties verenigd in de werkgroep Toegankelijkheid.

 

Voorlopig programma:

 

1 oktober: Basisschool Sancta Maria, dialoog in het duister presentatie stichting WéViGé

 

3 oktober:  Belevingsroute,  hierbij is het de bedoeling dat politici, ondernemers en pers ervaren hoe het is om je te verplaatsen in een rolstoel en met een taststok met een afgeplakte bril je weg te vinden. Vanaf 13.00 uur wordt er vertrokken vanaf de Stationstraat Voormalig pand van V&D) naar het Vierkantje en de Grote Markt. Op de Grote Markt is er bij De Teerkamer een persmoment en zullen de wethouders en politici naar hun ervaringen worden gevraagd. Tijidens de route zal ook worden  Geschouwd, hoe het met de toegankelijkheid van winkels en de openbareruimte is gesteld. Begin september zijn al 10 winkels en horecabedrijven geschouwd. Hiervan is een rapport met foto’s gemaakt.

 

5 oktober : De bedrijven die voldoende toegankelijk zijn en behulpzaam zijn ontvangen de Toegankelijkheidsticker.

De sticker heeft een witte ondergrond met in het groen de tekst OQ bent welkom met de symbolen die de diverse beperkingen uitbeelden. De sticker is een ontwerp van Page and Poster. Ondernemers die in aanmerking willen komen kunnen een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

6 oktober: De Zeeland 12.00 uur, presentaties van mensen met een verstandelijke beperking thema “Lekker vrij- doe wat je wilt”

6 oktober: Het Zwijnshoofd 14.30 uur, Mini-Symposium,  gespreksleider is Ad  Rooms die de bezoekers zal uitdagen om hun ervaringen te ventileren.

Er wordt met zekere humor over de beperkingen gesproken.

 

Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl/bergenopzoom