FC Bergen ontvangt Lucky Ajax

Het was al vroeg druk op de sportvelden aan De Markiezaten waar FC Bergen en FC Borgvliet hun huisvesting hebben. De gedachte om spelers van AJAX life te zien spelen en misschien wel de kans om met hen op de foto te gaan lokte ruim 700 bezoekers naar het sportpark. Met namen als Sjaak Zwart, Michel van de Kreek, Simon Tahamata en andere spelers en een scheidsrechter die Roelof Luinge heet, heb je natuurlijk wel de nodige aandachtstrekkers. Een selectie van FC Bergen maakte zich op om de "oud-Ajacieden" te bestrijden. Ondanks alle energie en fanatisme bij de thuisploeg bleek dat de oud-profs veel te goed waren voor de amateurs. Er waren mooie duels, maar het moet gezegd worden dat wanneer de Ajacieden even een tandje bijzetten de goals om de oren vlogen. Dat het "slechts" 1 - 12 werd was te danken aan de coulance van de Amsterdammers en het feit dat het een gezellig potje was. Een leuke wedstrijd om te zien want er waren toch wel mooie acties om van te watertanden.

Na aflopen werd Lucky Ajax een buffet aangeboden in het clubhuis van Borgvliet dat voor dit doel was "afgehuurd" van de collega's door FC Bergen want in hun eigen clubhuis verzamelde de toeschouwers zich die een pilsje pakten en zich voorbereidden op het feest dat in de avond zou plaats vinden met artiesten als Danny Froger, Samantha Steenwijk en nog veel meer. Het was een super dag die ook nog eens ten goede kwam aan de jeugd van FC Bergen en de club zelf. Wat een mooie manier om je als vereniging in de kijker te zetten. 

Bart Hoogmoed nam het woord voordat de selectie zich aan het buffet laafde en verraste elke speler met een wijn uit spanje, afkomstig van de broer van Adreas Iniesta, wiens profiel op het etiket was te zien. De flessen werden ook in het eigen clubhuis verkocht ten behoeve van de jeugd van en de club FC Bergen.

Ook de mannen van Lucky Ajax waren in de weer om alles goed te regelen en om alles op beeld vast te leggen. Dat kunnen we ongetwijfeld ook op hun site www.luckyajax.nl  weer bewonderen.