De eerste week van juni staat landelijk in het teken van “prokkelen”; ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking. Tijdens deze week kunnen de cliënten van SDW, MEE West-Brabant, Pauwer en S&L Zorg deelnemen aan een zogeheten Prokkelstage: bij lokale bedrijven/organisaties gaan ze voor een stage(dag) aan het werk. Bij diverse bedrijven in Bergen op Zoom, Halsteren, Wouw en Roosendaal worden de cliënten voor een stage verwacht. Samen in de Regio heeft de gemaakte matches, tussen organisaties en maatschappelijk betrokken partners geregeld. S&L Zorg, dat dit jaar haar 25 jarig jubileum viert, heeft voor deze gelegenheid maar liefst 25 verschillende prokkels georganiseerd! De cliënten zelf vinden het natuurlijk reuze interessant en ook wel een beetje spannend…

wat staat hen tijdens hun stage allemaal te wachten?

Over de week van het Prokkelen

In 2007 werd voor ’t eerst de jaarlijkse verstandelijk gehandicapten tweedaagse georganiseerd. Als motto werd gekozen voor “prokkelen”; een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Nu, in 2014, zijn de Prokkel dagen uitgegroeid tot een hele “Week van het Prokkelen”. Jaarlijks vinden in de eerste week van juni, overal in Nederland, activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder een beperking elkaar ontmoeten. Deze activiteiten heten “Prokkels” en dragen bij aan de integratie en participatie van mensen met een beperking in de samenleving.  

De prokkelweek belooft een inspirerende en gezellige week voor iedereen te worden. Bent u als bedrijf of maatschappelijke organisatie benieuwd naar de mogelijkheden om deel te nemen aan dit initiatief? Neem voor meer informatie contact op met Samen in de Regio en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

 

Samen in de Regio

Wassenaarstraat 61, Bergen op Zoom

T: 0164-707510 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.sameninderegio.nl