DIA-LEZING ‘VOGELS KIJKEN OP LESBOS’ IN NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM
Donderdag, 16 April 2015, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


DIA-LEZING ‘VOGELS KIJKEN OP LESBOS’ IN NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM





In het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch is op donderdag 16 april om 20.00 uur een dia-lezing ‘Vogels kijken op Lesbos’. Dit eiland in de Middellandse Zee kent een ongekende variëteit aan vogels. Cor van Aart geeft hierover een boeiende vertelling met lichtbeelden.


 


Lesbos heeft de beste reputatie als één van de beste plekken voor vogelaars.


Door de ligging in het oostelijk deel van de Middellandse zee zijn hier gemakkelijk soorten te zien die in Nederland  maar zelden of nooit worden waargenomen. Dankzij de ligging van het eiland en de enorme diversiteit aan verschillende biotopen, is Lesbos zeer gunstig voor trekvogels in het voorjaar.


 


De meeste vogelgebieden op Lesbos zijn eenvoudig met de auto te bereiken en liggen op relatief korte afstand van elkaar. Met het aangename klimaat, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen is het snel duidelijk waarom in het voorjaar zoveel natuurliefhebbers dit prachtige mediterrane eiland bezoeken.


 


De avond vindt plaats op donderdag  16 april, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis!
Locatie Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch. Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum).