VOGELEXCURSIE MET NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM
Zondag, 19 April 2015, 08:30 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


ochtendwandeling in Ettense Beemden


VOGELEXCURSIE MET NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM





Op zondagochtend 19 april organiseert het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch een vogelexcursie naar de Ettense Beemden. Vroege vogels staan vóór negen uur al oog in oog met bijzondere exemplaren.


 


Om 8.30 uur vertrekken de deelnemers vanaf het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum aan de Markt 30a in Oudenbosch. Deelname kost 4 euro per persoon.


Laarzen of goede wandelschoenen zijn noodzakelijk.


 


Het gebied waar wordt gewandeld bestaat uit ongeveer 250 hectare grasland met hier en daar groepjes bomen , bestaande uit Elzen en Wilgen


Gedurende het hele jaar zijn hier veel verschillende vogelsoorten te zien. In het voorjaar heb je een grote kans om de blauwborst te zien. Dit vogeltje is typisch genoeg in deze periode van het jaar een van de talrijkste zangvogels in het gebied.


Andere voorkomende soorten zijn: roodborsttapuit, kleine karekiet, rietgors, groenpootruiter, bosruiter, witgat, grutto, kievit, scholekster, kluut, koekoek, bruine kiekendief, lepelaar en ijsvogel.


 


Het gehele jaar is er kans op een ontmoeting met een ree, roodborst, winterkoning, sperwer, buizerd, torenvalk, grote bonte specht, aalscholver, waterhoen, knobbelzwaan en blauwe reiger.


 


Cor van Aart vertelt boeiend over de aanwezige vogelsoorten.


De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur. Na afloop is er in het museum koffie.


Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-8357 2448, deelname kost € 4,00.


(gratis voor donateurs, donateur worden kan ter plaatse)
Locatie Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch. Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum).